Νέα προκλητικές δηλώσεις Erdogan: Μπορεί να ονομάσουμε την Αγία Σοφία τζαμί αντί για μουσείο, να την επισκέπτονται όλοι χωρίς εισιτήριο

Νέα προκλητικές δηλώσεις Erdogan: Μπορεί να ονομάσουμε την Αγία Σοφία τζαμί αντί για μουσείο, να την επισκέπτονται όλοι χωρίς εισιτήριο
Στο επίκεντρο των προκλητικών αναφορών του Recep Tayyip Erdogan βρέθηκε η Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη.
Νέες προκλητικές αναφορές από τον Τούρκο πρόεδρο, που ανεβάζει τους τόνους και προς την Ελλάδα ενδεχομένως και για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης ενόψει των  τοπικών εκλογών στις 31 Μαρτίου 2019.
Αυτή τη φορά στο επίκεντρο των προκλητικών αναφορών του Recep Tayyip Erdogan βρέθηκε η Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη.
«Μπορεί να ονομάσουμε την Αγία Σοφία τζαμί, αντί για μουσείο, έτσι ώστε όλοι να μπορούν να την επισκέπτονται χωρίς να πληρώνουν εισιτήριο», σημείωσε ο Τούρκος πρόεδρος προχωρώντας σε αλλαγή θέσης στο συγκεκριμένο θέμα.
«Γιατί όχι. Μπορεί να γίνει άνετα. Μάλιστα, μπορούμε να το δούμε σοβαρά αλλάζοντας τον τίτλο του από "μουσείο" σε "Τέμενος Αγίας Σοφίας".
Όπως οι τουρίστες εισέρχονται χωρίς πληρωμή στο τέμενος Σουλταναχμέτ, όπως και στο Σουλεϊνάνιγιε ή το τέμενος Φατίχ.
Θα το βγάλουμε από το καθεστώς μουσείου.
Ήδη γνωρίζετε ότι αυτό το καθεστώς καθιερώθηκε μεταγενέστερα.
Κι αυτό ήταν βήμα της νοοτροπίας του Ρεπουμπλικανικού κόμματος.
Μπορούμε να αλλάξουμε το βήμα αυτό που έκανε η νοοτροπία του Ρεπουμπλικανικού κόμματος».
Να σημειωθεί ότι μόλις μια εβδομάδα πριν ο Erdogan μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση και απαντώντας σε οπαδούς για την επαναλειτουργία της Αγίας Σοφίας ως τζαμί, είχε πει:
«Αντί να γεμίσετε το Σουλταναχμέτ που είναι δίπλα, ζητάτε να γεμίστε την Αγία Σοφία.
Κάναμε το τζαμί στην Τσάμλιτζα μεγάλο όσο 4-5 Αγίες Σοφίες, να μην παρασυρόμαστε από αυτά τα παιχνίδια.
Όλα αυτά είναι στημένα».
 

bankingnews.gr

BREAKING NEWS