Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανοδικά κινείται ο χρυσός εν μέσω αυξημένης ζήτησης - Στο +0,33% και τα 1.323,05 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Ανοδικά κινείται ο χρυσός εν μέσω αυξημένης ζήτησης - Στο +0,33% και τα 1.323,05 δολ. ανά ουγγιά
Το πολύτιμο μέταλλο έχει καταγράψει μέχρι στιγμής άνοδο επί τρεις συνεχόμενες εβδομάδες
Άνοδο καταγράφει σήμερα Δευτέρα (25/3) ο χρυσός, καθώς οι ανησυχίες για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας οδήγησε τους επενδυτές προς το «ασφαλές καταφύγιο» του πολύτιμου μετάλλου.
Ειδικότερα, η τιμή συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Απριλίου 2019 καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,33% στα 1.323,05 δολ. ανά ουγγιά, παραμένοντας πάνω από τη ζώνη των 1.300 δολ. ανά ουγγιά.
Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί έχει το πολύ τιμο μέταλλο έχει καταγράψει μέχρι στιγμής άνοδο επί τρεις συνεχόμενες εβδομάδες, ολοκληρώνοντας την προηγούμενη εβδομάδα με συνολικά κέρδη της τάξεως του +1%.
«Η δράση στην τιμή του χρυσού εξακολουθεί να ενισχύει την άποψή μας ότι η αναμενόμενη επιδείνωση των στοιχεία θα προκαλέσει ένα ράλι στον χρυσό, καθώς τα επιτόκια εξακολουθούν να μειώνοντας στα πλαίσια της επιβραδυνόμενης παγκόσμιας οικονομίας», αναφέρουν σε σημείωμά τους οι αναλυτής στην TD Securities.
Νωρίτερα εντός οτυ μήνα, η Federal Reserve αποφάσισε να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκιά της, υποδεικνύοντας παράλληλα ότι δεν θα προχωρήσει σε περαιτέρω αυξήσεις κατά το τρέχον έτος.
Οι επενδυτές παρακολουθούν επίσης και τις εξελίξεις που αφορούν το Brexit, μετά την παράταση της μεταβατικής περιόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέχρι τις 12 Απριλίου 2019.
Σε περίπτωση που οι βουλευτές στη Βρετανία απορρίψουν τη συμφωνία για τρίτη φορά, τότε θε εξεταστούν ορισμένες άλλες επιλογές, μία εκ των οποίων είναι και το ενδεχόμενο Brexit χωρίς συμφωνία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης