Τελευταία Νέα
Διεθνή

Boris Johnson: Η Βρετανία δε θα αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 29 Μαρτίου, επειδή η κυβέρνηση δείλιασε

Boris Johnson: Η Βρετανία δε θα αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 29 Μαρτίου, επειδή η κυβέρνηση δείλιασε
Ο πρώην Βρετανός υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι η κυβέρνηση εγκατέλειψε τη ρητορική ότι η μη συμφωνία για το Brexit είναι καλύτερη από μία κακή συμφωνία
Οξύτατη κριτική απέναντι στην κυβέρνηση της Βρετανίας άσκησε σήμερα (25/3) ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Boris Johnson, αναφορικά με τον τρόπο με τον οποίο έχει χειριστεί τις διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση για το Brexit.
Ειδικότερα, μέσω άρθρου του στην Daily Telegraph, ο κ. Johnson τόνισε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 29 Μαρτίου, επειδή «η κυβέρνηση δείλιασε».
Παράλληλα, ο ίδιος πρόσθεσε ότι το κόμμα της πρωθυπουργού Theresa May εγκατέλειψει «τη ρητορική ότι η μη συμφωνία για το Brexit είναι καλύτερη από μία κακή συμφωνία», συμφωνώντας με το ιρλανδικό backstop, το οποίο και αποκάλεσε «δημοκρατική καταστροφή».
«Φοβάμαι ότι παρεξήγησα την κυβέρνηση», τόνισε ο πρώην Βρετανός ΥΠΕΞ, διευκρινίζοντας ότι «δειλιάσαμε, το μποτιλιάραμε τελείως».
Σημειώνεται ότι δημοσίευμα της Sunday Times ανέφερε ότι το υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνσης επιθυμεί την παραίτηση της Theresa May και την αντικατάστασή της από τον αναπληρωτή πρωθυπουργό David Lidington.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης