Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Απομακρύνθηκε από τα χαμηλά τεσσάρων ετών το επιχειρηματικό κλίμα για τον Μάρτιο 2019 - Στις 99,6 μονάδες ο δείκτης Ifo

Γερμανία: Απομακρύνθηκε από τα χαμηλά τεσσάρων ετών το επιχειρηματικό κλίμα για τον Μάρτιο 2019 - Στις 99,6 μονάδες ο δείκτης Ifo
Τα στοιχεία για την δείκτη επιχειρηματικού κλίματος στη Γερμανία αποδείχθηκαν ανώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Απροσδόκητη άνοδο κατέγραψε ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος στη Γερμανία για τον Μάρτιο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (25/3) στοιχεία του οικονομικού ινστιτούτου Ifo, καθώς ο δείκτης απομακρύνθηκε από τα χαμηλά τεσσάρων ετών στα οποία υποχώρησε τον περασμένο μήνα.
Ειδικότερα, ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος Ifo αυξήθηκε στις 99,6 μονάδες, έναντι 98,5 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι ο δείκτης θα μείνει αμετάβλητος στις 98,5 μονάδες.
Σημειώνεται ότι τον Φεβρουάριο του 2019 ο δείκτης υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Νοέμβριο του 2014, καθώς και ότι τον Μάρτιο σημειώθηκε η πρώτη άνοδος του δείκτη μετά από επτά συνεχόμενους μήνες.
Παράλληλα, ο δείκτης που αφορά τις προσδοκίες των επιχειρήσεων για τους επόμενους έξι μήνες, ενισχύθηκε στις 95,6 μονάδες, έναντι 93,8 μονάδων, και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στις 94 μονάδες.
Όσον αφορά τον δείκτη τρέχουσας οικονομικής κατάστασης, σημειώθηκε επίσης άνοδος στις 103,8 μονάδες, έναντι 103,4 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν περαιτέρω πτώση του δείκτη στις 102,9 μονάδες.
Παρά τη βελτίωση που σημειώθηκε, το ινστιτούτο επιβεβαίωση τη «ζοφερή διάθεση» που υπάρχει στον μεταποιητικό κλάδο της χώρας, σημειώνοντας παράλληλα ότι «οποιαδήποτε βελτίωση σημειώθηκε στο επιχειρηματικό κλίμα, οφείλεται στους κλάδους λιανικών πωλήσεις και κατασκευών».
«Η γερμανική οικονομία εμφανίζει ανθεκτικότητα», τόνισε ο πρόεδρος του ινστιτούτου, Clemens Fuest, ενώ από την πλευρά του, ο οικονομολόγος του Ifo, Klaus Wohlrabe ανέφερε πως «τα στοιχεία στηρίζουν τις προβλέψεις μας για ανάπτυξη του ΑΕΠ κατά 0,6% για το 2019».
«Λόγω της φθίνουας ζήτησης, οι εταιρείες δε σχεδιάζουν σχεδόν καμία αύξηση στην παραγωγή», σχολίασε το ινστιτούτο, αναφέροντας ωστόσο ότι οι συνθήκες στους κλάδους λιανικού και χονδρικού εμπορίου κατέγραψαν τη μεγαλύτερη άνοδο από τον Μάιο του 2018.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης