Τελευταία Νέα
Διεθνή

Hansson (EKT): Η οικονομική επιβράδυνση στην Ευρωζώνη ενδέχεται να συνεχιστεί μεσοπρόθεσμα

Hansson (EKT): Η οικονομική επιβράδυνση στην Ευρωζώνη ενδέχεται να συνεχιστεί μεσοπρόθεσμα
Ο αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας τόνισε ότι η επανέναρξη της ποσοτικής χαλάρωσης θα μπορούσε να εξεταστεί στην περίπτωση ενός «μεγάλου σοκ»
Στο γεγονός ότι η οικονομική επιβράδυνση της Ευρωζώνης ενδέχεται να συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες, αναφέρθηκε σήμερα (25/3) ο αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ardo Hansson, μέσω δηλώσεων που πραγματοποίησε στο δίκτυο του Bloomberg.
Ειδικότερα, ο κ. Hansson δήλωσε ότι η επιβράδυνση στην οικονομία της Ευρωζώνης, η οποία λαμβάνει χώρα κατά το τελευταίο διάστημα, θα μπορούσε να συνεχιστεί μεσοπρόθεσμα.
Τον περασμένο μήνα, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δήλωσε ότι η επιβράδυνση της ανάπτυξης στην Ευρωζώνη για το τελευταίο τρίμηνο του 2018, και συγκεκριμένα στο 0,2% από 0,4% προηγουμένως, προκλήθηκε από την ασθενέσθερη ζήτηση από το εξωτερικό, τονίζοντας επίσης ότι η επιβράδυνση «είναι πιθανό να συνεχιστεί μακροπρόθεσμα».
Ο κ. Hansson πρόσθεσε παράλληλα ότι η ποσοστική χαλάρωση θα μπορούσε να ξεκινήσει εκ νέου από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, σε περίπτωση που υπάρξει κάποιο «μεγάλο σοκ», ενώ διευκρίνησε ότι «το επιτόκιο καταθέσεων δεν έχει συζητηθεί ακόμα».
Σημειώνεται ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προχώρησε πρόσφατα σε επί τα χείρω αναθεώρηση των προβλέψεών της για την ανάπτυξη του ΑΕΠ κατά το 2019 και το 2020, τονίζοντας ωστόσο ότι θα υπάρξει σταδιακή ανάκαμψη, ξεκινώντας από το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης