Νέα αύξηση των short στο ΧΑ - «Χτίζει» θέσεις σε Eurobank και Εθνική το Oceanwood

Νέα αύξηση των short στο ΧΑ - «Χτίζει» θέσεις σε Eurobank και Εθνική το Oceanwood
Πλέον οι συνολικές short θέσεις στο ΧΑ έχουν ξεπεράσει τα 120 εκατ. με στόχο 130 εκατ. μετοχές
Σε αύξηση των short θέσεων του στις μετοχές της Eurobank και της Εθνικής προχώρησε το fund Oceanwood, αφού σύμφωνα με τα νέα στοιχεία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.
Ειδικότερα, στη Eurobank το ποσοστό του ανήλθε στο 1,70%, από 1,62% προηγουμένως, ενώ στην Εθνική το ποσοστό του αυξήθηκε στο 1,40%, από 1,31% προηγουμένως.
Υπενθυμίζεται ότι το Oceanwood είχε θέση στην Alpha Bank στο 0,81%.
Πλέον οι συνολικές short θέσεις έχουν ξεπεράσει τα 120 εκατ. με στόχο 130 εκατ. μετοχές, ενώ σταδιακά το "παιχνίδι" των short γίνεται πιο σκληρό.
Ήδη το bankingnews έχει έως τώρα παρουσιάσει έγκαιρα τα σχέδια των short funds όπως Oceanwood και Lansdowne στις ελληνικές τράπεζες.
Να σημειωθεί ότι έως τις 750 μονάδες του γενικού δείκτη τα short funds αντέχουν με άνεση τις ανοδικές κινήσεις των τραπεζών.
Υπάρχουν ενδείξεις που θέλουν τα short funds να οδηγήσουν την χρηματιστηριακή αγορά στις 650 μονάδες από τις 700 - 720 μονάδες της τρέχουσας περιόδου.
Το σχέδιο δεν είναι δύσκολα υλοποιήσιμο καθώς όλα θα εξαρτηθούν από τις εισροές νέων κεφαλαίων από τους long επενδυτές.
Σημειώνεται ότι το bankingnews έγκαιρα είχε προειδοποιήσει ότι στην περίοδο του ράλι στις τράπεζες δεν σημειώθηκε short covering δηλαδή κλείσιμο ανοικτών θέσεων και η πληροφορία αυτή επιβεβαιώθηκε εκ των πραγμάτων.

Αναλυτικά οι short θέσεις στην ελληνική αγορά
 

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS