Γαλλία: Οργή κατά Macron για το ειρωνικό σχολιο σε βάρος 73χρονης τραυματισμένης διαδηλώτριας

Γαλλία: Οργή κατά Macron για το ειρωνικό σχολιο σε βάρος 73χρονης τραυματισμένης διαδηλώτριας
Οργή πολιτών κατά Emmanuel Macron για το ειρωνικό σε βάρος 73χρονης τραυματισμένης διαδηλώτριας
Έντονες αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του Γάλλου προέδρου Emmanuel Macron για μία 73χρονη διαδηλώτρια των Κίτρινων Γιλέκων, η οποία τραυματίστηκε σοβαρά κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων του περασμένου Σαββατοκύριακου στην Νίκαια.
Η Geneviève Legay μεταφέρθηκε το Σάββατο στο νοσοκομείο με σοβαρές κακώσεις στο κεφάλι.
Ο γενικός εισαγγελέας της πόλης γνωστοποίησε πως έχει ξεκινήσει έρευνα για το περιστατικό, όμως, όπως είπε, οι πρώτες πληροφορίες δείχνουν πως η 73χρονη χτύπησε το κεφάλι της σε ένα κολονάκι την ώρα που η αστυνομία επιχειρούσε να απωθήσει τους διαδηλωτές.
Ο Emmanuel Macron, ο οποίος βρέθηκε στην Νίκαια τη Δευτέρα μαζί με τον πρόεδρο της Κίνας, Xi Jinping, μιλώντας στην εφημερίδα Nice-Matin ευχήθηκε στη διαδηλώτρια ταχεία ανάρρωση, όμως, της άσκησε δριμεία κριτική.
«Όταν κάποιος είναι αδύναμος, δεν πηγαίνει σε μέρη που είναι απαγορευμένα και δεν βάζει τον εαυτό του σε τέτοιες καταστάσεις.
Αυτή η κυρία δεν ήρθε σε επαφή με τις δυνάμεις τάξεις και ασφαλείας.
Πήγε ηθελημένα σε μία περιοχή που ήταν εκτός ορίων και βρέθηκε στη μέση του πανικού.
Το μετανιώνω, αλλά πρέπει να σεβόμαστε την κοινή τάξη παντού.
Της εύχομαι ταχεία ανάρρωση… και ενδεχομένως να βγει σοφότερη (σ.σ.: από αυτή την περιπέτεια)» είπε ο Γάλλος πρόεδρος.
Οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν την άμεση αντίδραση του δικηγόρου της οικογενείας της Geneviève Legay, ο οποίος τόνισε πως «δεν το βρίσκει πρέπον να κριτικάρει (σ.σ. ο Macron) ένα άτομο που βρίσκεται στο κρεβάτι ενός νοσοκομείου, σε σοβαρή κατάσταση, ή να θεωρεί πως οι άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας δεν μπορούν να εκφράσουν τα πιστεύω τους στους δρόμους».
Η οικογένεια της 73χρονης σκοπεύει να κάνει καταγγελία κατά της αστυνομίας για να εξακριβωθεί αν η γυναίκα βρισκόταν πράγματι σε απαγορευμένη περιοχή «όταν της επιτέθηκαν», όπως τόνισε ο δικηγόρος.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS