Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέες κατηγορίες κατά της Swedbank - Εμπλέκεται στα Panama Papers - «Βουλιάζει» η μετοχή

Νέες κατηγορίες κατά της Swedbank - Εμπλέκεται στα Panama Papers - «Βουλιάζει» η μετοχή
Νέες κατηγορίες για ξέπλυμα χρήματος κατά της Swedbank
Με την απόκρυψη στοιχείων από τις αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών για ύποπτες συναλλαγές που αφορούσαν «ξέπλυμα» βρώμικου χρήματος, κατηγορείται πλέον η Swedbank, όπως μεταδίδει η σουηδική τηλεόραση.
Απαντώντας σχετικά στο πρακτορείο Reuters, η σουηδική τράπεζα ανέφερε πως συνεργάζεται πλήρως με τις αρχές για την υπόθεση.
Οι εν λόγω ύποπτες συναλλαγές αφορούσαν την πολύκροτη υπόθεση της δικηγορικής Mossack Fonseca και των «Panama Papers».
Παρά το ότι η Swedbank αρχικά αποκάλυψε στις αμερικανικές αρχές πως πελάτες της σε Σουηδία και Νορβηγία συνδέονταν με τη Mossack Fonseca, απέκρυψε ότι πελάτες της στη Βαλτική εμπλέκονταν επίσης.
Η είδηση έρχεται λίγες μόλις εβδομάδες μετά τις κατηγορίες (και) κατά της παλαιότερης τράπεζα της Σουηδίας για εμπλοκή σε σκάνδαλο νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.
Ειδικότερα, ο Viktor Janukovyts, ο πρόεδρος της Ουκρανίας μέχρι το 2014, χρησιμοποίησε λογαριασμό στη μονάδα της Βαλτικής της Swedbank AB για τη μεταφορά χρημάτων από τη χώρα, σύμφωνα με έκθεση του κύριου ραδιοτηλεοπτικού φορέα της Σουηδίας SVT, την Τετάρτη.
Η έκθεση της SVT βασίζεται σε χιλιάδες σελίδες εγγράφων που συνδέουν τη Swedbank με το σκάνδαλο βρώμικου χρήματος ύψους 230 δισεκ. δολαρίων που απορροφά τη Danske Bank A/S και φαίνεται να έρχεται σε αντίθεση με προηγούμενες δηλώσεις της τράπεζας.
Η Διευθύνων Σύμβουλος Birgitte Bonnesen, αρνήθηκε επανειλημμένα οποιαδήποτε σχέση με το σκάνδαλο Danske, υποστηρίζοντας ότι η Swedbank είναι μια τοπική τράπεζα που εξυπηρετεί τοπικούς πελάτες.
Η μετοχή υποχωρεί άνω του 11% στη Στοκχόλμη, στις 18:00:

Image
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης