Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακές απώλειες για τον χρυσό λόγω Brexit και δολαρίου - Στο -0,07% και τα 1.315,95 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Οριακές απώλειες για τον χρυσό λόγω Brexit και δολαρίου - Στο -0,07% και τα 1.315,95 δολ. ανά ουγγιά
Η προσοχή των επενδυτών στρέφεται στον νέο γύρο εμπορικών συνομιλιών ανάμεσα σε Κίνα και ΗΠΑ
Οριακή πτώση καταγράφει σήμερα Πέμπτη (28/3) το πετρέλαιο, δεχόμενο πιέσεις τόσο από την άνοδο του αμερικανικού δολαρίου όσο και από την αβεβαιότητα που επικρατεί γύρω από την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ειδικότερα, η τιμή συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Μαΐου 2019 καταγράφει οριακή πτώση της τάξεως του -0,07% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 1.315,95 δολ. ανά ουγγιά, την ίδια στιγμή που ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ, ο οποίος μετράει την ισχύ του νομίσματος έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, ενισχύεται κατά +0,17% στις 96,44 μονάδες.
Η αβεβαιότητα γύρω από το Brexit έχει ενισχύσει το αμερικανικό δολάριο, καθώς η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Theresa May, δήλωσε χθες (27/3) ότι θα παραιτηθεί εάν το κοινοβούλιο στηρίξει τη συμφωνία που έχει συνάψει με τις Βρυξέλλες.
Μέσα στις επόμενες ημέρες, η πρωθυπουργός της Βρετανίας αναμένεται να φέρει τη συμφωνία στο κοινοβούλιο προς ψήφιση για τρίτη φορά, παρά το γεγονός ότι η ίδια έχει παραδεχθεί ότι η συμφωνία δεν έχει επαρκή στήριξη των βουλευτών.
Σημειώνεται ότι η Βρετανία πρέπει να καταλήξει σε κάποιο συμβιβασμό για το Brexit μέχρι τις 12 Απριλίου, ενώ σε περίπτωση που δεν υπάρξει κάποια συμφωνία, είναι πιθανή η περαιτέρω επέκταση της μεταβατικής περιόδου.
Παράλληλα, η προσοχή των επενδυτών στρέφεται και στον νέο γύρο εμπορικών διαπραγματεύεσεων ανάμεσα σε Κίνα και ΗΠΑ, με τους αξιωματούχους των ΗΠΑ να καταφθάνουν στο Πεκίνο για τις επερχόμενες συνομιλίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης