Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Σε χαμηλά άνω των 2 ετών υποχώρησε ο δείκτης οικονομικού κλίματος της Κομισιόν τον Μάρτιο 2019, στις 105,5 μονάδες

Ευρωζώνη: Σε χαμηλά άνω των 2 ετών υποχώρησε ο δείκτης οικονομικού κλίματος της Κομισιόν τον Μάρτιο 2019, στις 105,5 μονάδες
Τα στοιχεία για τον δείκτη οικονομικού κλίματος στην Ευρωζώνη αποδείχθηκαν κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Μεγαλύτερη των εκτιμήσεων αποδείχθηκε η πτώση του δείκτη οικονομικού κλίματος της Κομισιόν για την Ευρωζώνη τον Μάρτιο του 2019, καθώς ο δείκτης υποχώρησε για ένατο συνεχόμενο μήνα, αγγίζοντας τα χαμηλότερα επίπεδα από τον Οκτώβριο του 2016.
Ειδικότερα, ο δείκτης οικονομικού κλίματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής διαμορφώθηκε στις 105,5 μονάδες, έναντι 106,2 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η πτώση θα περιοριστεί στις 105,9 μονάδες.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Κομισιόν, ο δείκτης αισιοδοξίας που αφορά τον μεταποιητικό κλάδο υποχώρησε στις -1,7 μονάδες, έναντι -0,4 μονάδων τον Φεβρουάριο του 2019 και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στις -0,5 μονάδες.
Παράλληλα, ο αντίστοιχος δείκτης που σχετίζεται με τον κλάδο υπηρεσιών διαμορφώθηκε στις 11,3 μονάδες, έναντι 12,1 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν οριακή πτώση στις 12 μονάδες.
Όσον αφορά το κλίμα μεταξύ των καταναλωτών της Ευρωζώνης, σημειώθηκε άνοδος στις -7,2 μονάδες, έναντι -7,4 μονάδων προηγουμένως, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Οριακή άνοδος σημειώθηκε και στους δείκτες που σχετίζονται με τους κλάδους λιανικών πωλήσεων και κατασκευών, ενώ αντίθετα ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος υποχώρησε στος 0,16 μονάδες, έναντι 0,69 μονάδων τον Φεβρουάριο.
Μεταξύ των χωρών της Ευρωζώνης, η μεγαλύτερη άνοδος σημειώθηκε στην Ισπανία με τον δείκτη να διαμορφώνεται στις 2,3 μονάδες, ενώ αντίθετα οι μεγαλύτερες πτώσεις σημειώθηκαν στη Γερμανία και την Ολλανδία, στις -1,8 και -1,3 μονάδες αντίστοιχα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης