Τελευταία Νέα
Διεθνή

Clarida: Η Fed δεν μπορεί να αγνοήσει την έκθεση των ΗΠΑ σε κινδύνους στο εξωτερικό

Clarida: Η Fed δεν μπορεί να αγνοήσει την έκθεση των ΗΠΑ σε κινδύνους στο εξωτερικό
Οι βαθιές εμπορικές και χρηματοοικονομικές σχέσεις των ΗΠΑ έχουν εκθέσει τη χώρα σε αυξανόμενες «παράπλευρες συνέπειες», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Fed, Richard Clarida
Οι βαθιές εμπορικές και χρηματοοικονομικές σχέσεις των ΗΠΑ έχουν εκθέσει τη χώρα σε αυξανόμενες «παράπλευρες συνέπειες» που οι κεντρικοί τραπεζίτες δεν μπορούν να αγνοούν κατά τη χάραξη πολιτικής, δήλωσε σήμερα (28/3/2019) ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), Richard Clarida, σε συνέδριο στην Ευρώπη.
Οικονομικά «σοκ» στο εξωτερικό μπορούν να πλήξουν άμεσα τις ΗΠΑ μέσω της μείωσης της ζήτησης για τις αμερικανικές εξαγωγές, αλλά γίνονται επίσης αισθητά μέσω των χρηματοοικονομικών καναλιών.
Όσο οι παγκόσμιοι επενδυτές βλέπουν το δολάριο ως ασφαλές καταφύγιο, ωθώντας την αξία του υψηλότερα σε περιόδους κρίσης και πιέζοντας χαμηλότερα τα επιτόκια των ΗΠΑ, οι ΗΠΑ θα πρέπει να παρακολουθούν με προσοχή, δήλωσε ο Clarida.
«Ακούμε πολλά για τις παράπλευρες επιδράσεις της νομισματικής πολιτικής των ΗΠΑ σε άλλες οικονομίες.
Όμως ακούμε κάπως λιγότερα για το πώς οι παγκόσμιες διαταραχές επηρεάζουν την οικονομία των ΗΠΑ», δήλωσε ο Clarida, μιλώντας στην Τράπεζα της Γαλλίας.
Με ανοιχτές κεφαλαιαγορές, το άθροισμα των αμερικανικών assets και χρεών στο εξωτερικό έχει αυξηθεί από περίπου 25% του ΑΕΠ σε 300% από το 1960, δήλωσε ο Clarida.
«Στον σημερινό κόσμο, οι Αμερικανοί πολιτικοί δύσκολα μπορούν να αγνοήσουν τους κινδύνους αυτούς», δήλωσε ο Clarida, αν και ο στόχος τους είναι να διατηρήσουν το μέγιστο επίπεδο απασχόλησης συμβατό με έναν σταθερό πληθωρισμό γύρω στο 2% ετησίως.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης