Τελευταία Νέα
Κοινωνία

«Όχι» του ΣτΕ για χτίσιμο εκκλησίας κοντά σε τέμενος στον Βοτανικό

«Όχι» του ΣτΕ για χτίσιμο εκκλησίας κοντά σε τέμενος στον Βοτανικό
Το ΣτΕ αποφάσισε να μην χτιστεί εκκλησία κοντά στο τέμενος στο Βοτανικό
«Φρένο» στην ίδρυση ιερού ναού κοντά στο υπό ανέγερση ισλαμικό τέμενος, έβαλε το Συμβούλιο της Επικρατείας.
Ειδικότερα, το Δ' Τμήμα του ΣτΕ με την υπ’ αριθμ. 560/2019 απόφασή του, έκρινε πως η ίδρυση Ιερού Ναού κοντά στο τέμενος δεν είναι συμβατή με το ισχύον πολεοδομικό καθεστώς της περιοχής και νόμιμα απορρίφθηκε προηγούμενο αίτημα να επιτραπεί η πρόσβαση στην επίμαχη εκκλησία από την πλευρά της ΕΛ.ΑΣ.
Οι σύμβουλοι Επικρατείας αναφέρουν ότι η ίδρυση και λειτουργία Ιερού Ναού προϋποθέτει την επιλογή χώρου στον οποίο νόμιμα έχει καθοριστεί ότι επιτρέπεται πολεοδομικά η κατασκευή του ή επιτρέπεται η κατ΄ εξαίρεση η κατασκευή του.
Παράλληλα, επισημαίνουν ότι κι αν ακόμα θεωρηθεί ότι για να τεθεί σε λειτουργία Ναός των παλαιοημερολογιτών δεν απαιτείται προηγούμενη άδεια του υπουργού Παιδείας, οι Ναοί της θρησκευτική αυτής κοινότητας μπορεί να ιδρυθούν και να λειτουργήσουν σε υφιστάμενα κτίρια και εφόσοντα κτίρια αυτά προορίζονται για την εξυπηρέτηση λατρευτικών αναγκών.
Τέλος, το ΣτΕ αναφέρει πως το σημείο που επρόκειτο να λειτουργήσει ο Ιερός Ναός της Παναγίας Ελευθερώτριας είναι δημόσιο κτήμα και οι εγκαταστάσεις που υπήρχαν ήταν για τις ανάγκες του Πολεμικού Ναυτικού, οι οποίες έχει προβλεφθεί να κατεδαφιστούν προκειμένου να αναγερθεί το Ισλαμικό Τέμενος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης