Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Intralot: Ξόδεψε τουλάχιστον 15 εκατ. ευρώ στην Πολωνία το 2018 για να πάρει 5 εκατ. ευρώ!

tags :
Intralot: Ξόδεψε τουλάχιστον 15 εκατ.  ευρώ στην Πολωνία το 2018 για να πάρει 5 εκατ. ευρώ!
Οι απαιτήσεις των 13,8 εκ ευρώ, η αύξηση κεφαλαίου της Totolotek και τα ερωτήματα
Το ποσό των 15 εκ ευρώ ξόδεψε τους 9 πρώτους μήνες του 2018 για την μέχρι πρότινος θυγατρική της εταιρία στην Πολωνία της Totolotek, η Ιντραλότ ενώ είναι άγνωστο αν η εταιρία χρειάστηκε και επιπλέον κεφάλαια στους περίπου έξι μήνες που μεσολάβησαν μέχρι την συμφωνία για πώλησή της.
Όπως προκύπτει από τις οικονομικές καταστάσεις εννεάμηνου η Ιντραλότ πραγματοποίησε αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών ύψους 15 εκ ευρώ.
Την ίδια στιγμή από τις οικονομικές καταστάσεις του 2017 προκύπτει ότι η Totolotek αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα και είχε υποχρεώσεις προς συνδεδεμένα μέρη δηλαδή εταιρίες του ομίλου Ιντραλότ ύψους 13,8 εκ ευρώ. Το ερώτημα που τίθεται είναι ότι με δεδομένο πως στις οικονομικές καταστάσεις της Ιντραλότ γίνεται λόγος για αύξηση κεφαλαίου με μετρητά και όχι με κεφαλαιοποίηση απαιτήσεων το ζήτημα που γεννάται είναι αν παραμένουν οι απαιτήσεις προς την Πολωνική θυγατρική και αν θα αποπληρωθούν εφ όσον παραμένουν στον ελληνικό όμιλο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά από ερώτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς η Ιντραλότ αναφέρει πως η συνεισφορά της εξ ολοκλήρου θυγατρικής της εταιρίας, Totolotek, σε επίπεδο ενοποιημένων αποτελεσμάτων από συνεχιζόμενες δραστηριότητες (εξαιρουμένης της δραστηριότητας της στο Αζερμπαϊτζάν) για την περίοδο δώδεκα μηνών έως την 30η Σεπτεμβρίου 2018, ανέρχεται σε περίπου 0,1% του ενοποιημένου EBITDA (0,2 εκατ. ευρώ), καθώς και σε περίπου 9% του ενοποιημένου κύκλου εργασιών (90,3 εκατ. ευρώ).
Το βασικό τίμημα της συναλλαγής σύμφωνα με την Ιντραλότ ανέρχεται σε 5 εκ. ευρώ το οποίο αναμένεται να αυξηθεί κατά 3 εκ. σε περίπτωση ανανέωσης των υφιστάμενων on line αδειών εντός του 2019, ενώ ενδέχεται να αυξηθεί περαιτέρω μέχρι 2 εκ. σε περίπτωση υλοποίησης συγκεκριμένων όρων και προϋποθέσεων εντός διετίας.
Το ερώτημα βεβαίως είναι πως ορίζεται το βασικό τίμημα μιας συναλλαγής και εν τέλει ποιο είναι το πλήρες τελικό αποτέλεσμα της συναλλαγής.
Γεγονός είναι πάντως ότι η πώληση της Totolotek απαλλάσσει από βάρη την Ιντραλότ καθώς όπως προκύπτει από τις οικονομικές καταστάσεις της θυγατρικής του 2017 οι ορκωτοί ελεγκτές είχαν θέσει ζήτημα βιωσιμότητας της εταιρίας και υπήρξε δέσμευση κεφαλαιακής υποστήριξης από την Ιντραλότ το οποίο υλοποιήθηκε.
Σημειώνεται ότι στο τέλος του 2017 οι βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις της εταιρίας υπερέβαιναν το κυκλοφορούν ενεργητικό κατά 6 εκ ευρώ.
Ο κύκλος εργασιών το 2017 διαμορφώθηκε σε 81 εκ ευρώ περίπου (εμφανίζεται αυξημένος το 2018 με βάση την ανακοίνωση της Ιντραλότ) και η εταιρία είχε καθαρή ζημία 3,3 εκ ευρώ περίπου.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης