Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bullard (Fed): Προσωρινή η επιβράδυνση της αμερικανικής οικονομίας - Δε χρειάζεται να μιλάμε για μείωση επιτοκίων

Bullard (Fed): Προσωρινή η επιβράδυνση της αμερικανικής οικονομίας - Δε χρειάζεται να μιλάμε για μείωση επιτοκίων
Ο πρόεδρος της St. Louis Fed τόνισε ότι η ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας κατά το β΄ τρίμηνο 2019 αποτελεί μία «καλή πρόβλεψη»
Ως «πρόωρη» χαρακτήρησε την οποιαδήποτε συζήτηση για μείωση των επιτοκίων ο πρόεδρος της St. Louis Fed, James Bullard, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Πανεπιστήμο του Γουισκόνσιν-Μάντισον, τονίζοντας ότι η πρόσφατη επιβράδυνση της αμερικανικής οικονομίας είναι κατά πάσα πιθανότητα «προσωρινή».
Ειδικότερα, ο αξιωματούχος της Federal Reserve δήλωσε ότι «η επιβράδυνση που βλέπουμε στα πρόσφατα οικονομικά στοιχεία είναι πιθανό να είναι βραχύβια», προσθέτοντας ότι «δεν υπάρχει λόγο να μιλάμε για μείωση των επιτοκίων».
«Είχαμε μία πληθώρα ασθενέσθερων οικονομικών στοιχείων, αλλά ακόμα πιστεύω ότι κατά πάσα πιθανότητα είναι προσωρινά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Bullard, τονίζοντας παράλληλα ότι «νομίζω πως η έννοια της ανάκαμψης στο δεύτερο τρίμηνο είναι μία καλή πρόβλεψη».
Παράλληλα, ο ίδιος τόνισε ότι είναι «πρόωρο» να εξετάζουμε μείωση των επιτοκίων, διευκρινίζοντας ότι «νομίζω ότι θα ήθελε κανείς να παρακολουθήσει προσεκτικά τα στοιχεία».
Ο πρόεδρος της St. Louis Fed επεσήμανε ότι αναμένει ένα «σχετικά αδύναμο πρώτο τρίμηνο», χωρίς ωστόσο να είναι σίγουρος πόσο αδύναμο θα είναι αυτό, ενώ πρόσθεσε ότι «η αναθεώρηση της ανάπτυξης για το τέταρτο τρίμηνο ήταν περίπο όπως αναμενόταν».
«Συνεπώς, η τάση των τρίων τριμήνο παραμένει κοντά στο 2%, γεγονός που δεν είναι πολύ κακό, και στη συνέχεια θα περίμενα κάποια ενίσχυση το δεύτερο εξάμηνο του έτους», τόνισε ο κ. Bullard, ενώ εν συνεχεία δήλωσε ότι «αυτή θα ήταν η επόμενη φορά που θα επανεξέταζε κανείς τη στάση της νομισματικής πολιτικής».
Μάλιστα, ο ίδιος διευκρίνησε ότι «αποτελεί άλλο πράγμα να λέει κανείς ότι η οικονομία επιβραδύνεται και άλλο πράγμα να λέει κανείς πόσο γρήγορα», ενώ κατέληξε λέγοντας ότι η πρόσφατη αντιστροφή στην καμπύλη αποδόσεων δεν αποτέλεσε αξιοσημείωτο δείγμα ανησυχίας.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης