Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απομακρύνεται από τα χαμηλά 2 εβδομάδων ο χρυσός λόγω δολαρίου - Στο +0,38% και τα 1.300,25 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Απομακρύνεται από τα χαμηλά 2 εβδομάδων ο χρυσός λόγω δολαρίου - Στο +0,38% και τα 1.300,25 δολ. ανά ουγγιά
Οι απώλειες του πολύτιμου μετάλλου για το σύνολο της εβδομάδας ανέρχονται στο -2%
Ανοδικά κινείται σήμερα Παρασκευή (29/3) ο χρυσός, μετά την πτώση που σημειώσε κατά την προηγούμενη συνεδρίαση, υποχωρώντας στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύο εβδομάδων.
Ειδικότερα, η τιμή συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Ιουνίου 2019 καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,38% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 1.300,25 δολ. ανά ουγγιά, επιστρέφοντας ξανά στη ζώνη των 1.300 δολαρίων.
Σημειώνεται ότι κατά την προηγούμενη συνεδρίαση η τιμή του πολύτιμου μετάλλου υποχώρησε στα 1.295,30 δολ. ανά ουγγιά, ενώ για το σύνολο της εβδομάδας οι απώλειες ανέρχονται στο 2%.
Παράλληλα, ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ, ο οποίος μετράει την ισχύ του αμερικανικού νομίσματος έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, καταγράφει οριακή πτώση της τάξεως του -0,08% στις 96,68 μονάδες.
«Ο χρυσός πρέπει να επανέλθει στη ζώνη των 1.300-1.305 δολ. ανά ουγγιά, προκειμένου να διορθώσει ορισμένες τεχνικές ζημίες», σχολίασε ο αναλυτής του forex.com, Fawad Razqzada, προειδοποιώντας ωστόσο ότι θα μπορούσε να υπάρξει περαιτέρω πτώση κατά τις επόμενες μέρες.
Η προσοχή των επενδυτών στρέφεται τόσο στις εξελίξεις που αφορούν τις εμπορικές συνομιλίες ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα, όσο και την τρίτη ψηφοφορία στο βρετανικοό κοινοβούλιο για τη συμφωνία του Brexit.
Τις προηγούμενες ημέρες, η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Theresa May, ανακοίνωσε ότι εάν το κοινοβούλιο ψηφίσει υπέρ της συμφωνίας για το Brexit, τότε η ίδια θα αποχωρήσει τόσο από την πρωθυπουργία όσο και από την αρχηγία του Συντηρητικού Κόμματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης