Τελευταία Νέα
Διεθνή

Erdogan: Η Τουρκία θα λύσει το ζήτημα της Συρίας στο "πεδίο των μαχών" κι όχι στο τραπέζι

Erdogan: Η Τουρκία θα λύσει το ζήτημα της Συρίας στο
Η Τουρκία έχει προβεί σε δύο διασυνοριακές επιχειρήσεις εναντίον Κούρδων μαχητών στη βόρεια Συρία και έχει προειδοποιήσει ότι θα προβεί και σε άλλες επιδρομές 
Συνεχίζει την εριστική του προπαγάνδα σε όλα τα μέτωπα ο Τούρκος πρόεδρος Tayyip Erdogan ενόψει των κρίσιμων αυριανών (31/3) τοπικών εκλογών στην Τουρκία.
Στο στόχαστρό του μετά την Αγιά Σοφιά και τη μετατροπή της σε τζαμί μετά τις εκλογές μπήκε και η Συρία λέγοντας ότι «η Τουρκία θα λύσει το ζήτημα της Συρίας «στο πεδίο».
Εννοώντας φυσικά το «πεδίο των μαχών» ο Erdogan μετέθεσε κι αυτό το ζήτημα στην μετά τις εκλογές εποχή.
«Το πρώτο πράγμα που θα κάνουμε μετά τις εκλογές είναι να λύσουμε το ζήτημα της Συρίας στο πεδίο ει δυνατόν, όχι στο τραπέζι», δήλωσε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος σε υποστηρικτές του στην πρώτη από έξι συγκεντρώσεις του στην Κωνσταντινούπολη.
Η Τουρκία έχει προβεί σε δύο διασυνοριακές επιχειρήσεις εναντίον Κούρδων μαχητών στη βόρεια Συρία και έχει προειδοποιήσει ότι θα προβεί και σε άλλες επιδρομές αν οι απειλές κατά μήκος των συνόρων της δεν εξαλειφθούν.
Ο Erdogan πάντως συνεχίζει την προεκλογική του εκστρατείας για να συγκεντρώσει μεγαλύτερη υποστήριξη προς το κυβερνών Κόμμα του Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) καθώς η οικονομική κρίση που βιώνει τα γειτονική χώρα απειλεί ακόμη και την επικράτηση του στην Άγκυρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης