Συνάντηση Κουντουρά με τον Πρέσβη της Ν. Κορέας στην Ελλάδα - Τον Απρίλιο οι δύο απευθείας πτήσεις Σεούλ - Αθήνα

Συνάντηση Κουντουρά με τον Πρέσβη της Ν. Κορέας στην Ελλάδα - Τον Απρίλιο οι δύο απευθείας πτήσεις Σεούλ - Αθήνα
Τον Απρίλιο ξεκινούν οι απευθείας πτήσεις Σεούλ - Αθήνα της Korean Air και της Asiana
Η τουριστική αγορά της Νότιας Κορέας αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα για την Ελλάδα, υπογράμμισε η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά στον Πρέσβη της Νοτίου Κορέας στην Ελλάδα, Soosuk Lim, με τον οποίο και συναντήθηκε.
Ο Πρέσβης της Νοτίου Κορέας στην Ελλάδα, Soosuk Lim, συνεχάρη την κ. Κουντουρά για τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε και οδήγησαν στη έναρξη δύο νέων απευθείας πτήσεων Σεούλ-Αθήνα τον φετινό Απρίλιο.
Η έναρξη των νέων αεροπορικών συνδέσεων Σεούλ-Αθήνας επετεύχθη μετά από διαπραγματεύσεις και κεντρικές συμφωνίες της Υπουργού με τις δύο μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες της Νοτίου Κορέας, Korean Air και Asiana, και κορυφαίους ταξιδιωτικούς ομίλους της κορεατικής αγοράς, και αποτελούσε στρατηγική προτεραιότητα του Υπουργείου Τουρισμού που θα οδηγήσει σε υψηλή αύξηση της τουριστικής κίνησης από τη Νότιο Κορέα.
Στη συνάντησή της στο υπουργείο Τουρισμού με τον κ. Πρέσβη, η κα Κουντουρά ανέφερε ότι η τουριστική αγορά της Νότιας Κορέας αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα για την Ελλάδα και με τις ισχυρές διμερείς συνεργασίες η τουριστική κίνηση μεταξύ των δύο χωρών έχει καταγράψει υψηλή αύξηση άνω του 50% την τριετία 2016-2018. Επεσήμανε τις διαπραγματεύσεις που είχε από το Σεπτέμβριο 2018 με κορυφαίους ταξιδιωτικούς ομίλους και αεροπορικές εταιρείες της Νοτίου Κορέας για την ενίσχυση της συνδεσιμότητας των δύο χωρών, που οδήγησαν στη έναρξη των δύο πτήσεων της Korean Air και της Asiana, καθώς επίσης, και τη σειρά επαφών που είχε με παράγοντες της βιομηχανίας θεάματος της Νοτίου Κορέας για την έμμεση προβολή ελληνικών προορισμών μέσα από μεγάλες τηλεοπτικές και κινηματογραφικές παραγωγές.
Από την πλευρά του, ο κ. Soosuk Lim συνεχάρη την κα Κουντουρά για τις πρόσφατες διεθνείς βραβεύσεις της για το έργο της στον τουρισμό, και εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη έναρξη των απευθείας αεροπορικών συνδέσεων μεταξύ των δύο χωρών.
Ακόμη, την ενημέρωσε ότι σε συνέχεια των επαφών της Υπουργού και των αρμόδιων Υπουργείων της κυβέρνησης, για την προσέλκυση στην Ελλάδα κινηματογραφικών - τηλεοπτικών παραγωγών, το δημοφιλές δίκτυο της Νοτίου Κορέας JTBC, θα πραγματοποιήσει μεγάλο μέρος των γυρισμάτων νέας τηλεοπτικής K-Drama σειράς στην Αθήνα, Μονεμβασιά και Ναύπλιο, και τους προσεχείς μήνες έπονται επιπλέον παραγωγές.
Τέλος, ο κ. Πρέσβης ευχαρίστησε την Υπουργό για την υποστήριξή της στην πρωτοβουλία του να επεκταθεί η μόνιμη έκθεση για τον Κορεατικό Πόλεμο στο Πολεμικό Μουσείο της Αθήνας, προκειμένου να εμπλουτιστεί με περισσότερα εκθέματα των Ελλήνων Βετεράνων του Πολέμου και από τη Νότιο Κορέα.
 
www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS