Μητσοτάκης: Στις εκλογές οι πολίτες θα στείλουν ένα διπλό μήνυμα - Θα καταψηφίσουν στον ΣΥΡΙΖΑ και θα υπερψηφίσουν τη ΝΔ

Μητσοτάκης: Στις εκλογές οι πολίτες θα στείλουν ένα διπλό μήνυμα - Θα καταψηφίσουν στον ΣΥΡΙΖΑ και θα υπερψηφίσουν τη ΝΔ
"Έχουμε  δεσμευτεί για ένα συνολικό αναπτυξιακό σχέδιο που αφορά τη Μακεδονία", τόνισε ο Κ. Μητσοτάκης
«Στις εκλογές που έρχονται, ξεκινώντας από τις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου, οι Έλληνες πολίτες θα στείλουν ένα διπλό μήνυμα», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε δηλώσεις του στο Νέο Σούλι.
Όπως εξήγησε, οι πολίτες θα στείλουν διπλό μήνυμα «καταψηφίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα για όλα όσα είπε και δεν έκανε, για τους φόρους που έβαλε, για τη συμφωνία των Πρεσπών, για το διχασμό.
Αλλά θα υπερψηφίσουν και τη Νέα Δημοκρατία ως τη μόνη δύναμη που μπορεί σήμερα να εκφράσει την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο».
Σημείωσε ότι αυτό το μήνυμα έλαβε και στις Σέρρες, όπου περιόδευσε, εκτιμώντας ότι « αυτό το μήνυμα θα εκφραστεί με εκκωφαντικό τρόπο στην κάλπη».  

Σε ερώτηση που δέχθηκε για το σχέδιό του για τη Μακεδονία, απάντησε πως «έχουμε  δεσμευτεί για ένα συνολικό αναπτυξιακό σχέδιο που αφορά τη Μακεδονία, που θα μπορέσει να αναδείξει τα μεγάλα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Βόρειας Ελλάδας και ειδικά της Μακεδονίας.
Μίλησα και χθες για την ανάγκη να προστατέψουμε το όνομα της Μακεδονίας, το brand της Μακεδονίας, μέσα από μια οργανωμένη επικοινωνιακή στρατηγική με μπροστάρη την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και με υποστήριξη από το κεντρικό κράτος.
Από εκεί και πέρα, όπως γνωρίζετε, ανακοινώσαμε πρόσφατα και το πρόγραμμα των υποδομών, τα μεγάλα έργα τα οποία δεσμεύεται η Νέα Δημοκρατία ότι θα μπορέσει να υλοποιήσει.
Και σε συνεργασία με την περιφέρεια θα καλύψουμε και τα όποια κενά υποδομών υπάρχουν στην Κεντρική Μακεδονία.
 Όμως, η οικονομική δραστηριότητα της Κεντρικής Μακεδονίας είναι άμεσα συνυφασμένη και με τον πρωτογενή τομέα, με τον αγροτικό κόσμο, ο οποίος σήμερα υποφέρει, όπως υποφέρουν και οι κτηνοτρόφοι μας. Έχουμε παρουσιάσει και για τον τομέα πολιτικής αυτόν συγκεκριμένες προτάσεις, και φυσικά και οι αγρότες μας θα είναι οι πρώτοι ωφελημένοι από μια συνολική πολιτική μείωσης της φορολογίας και των εισφορών».  
Ο κ. Μητσοτάκης για το ζήτημα που προέκυψε με τις περιουσίες των ομογενών στη Χειμάρρα, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι «έχουμε κρούσει εδώ και πάρα πολύ καιρό τον κώδωνα του κινδύνου για τη στάση της Αλβανίας απέναντι στα δικαιώματα της ελληνικής εθνικής μειονότητας, ειδικά στη Χειμάρρα.
 Και, η τελευταία απόφαση της Αλβανικής κυβέρνησης είναι ο τελευταίος κρίκος μιας διαδικασίας ανοιχτής αμφισβήτησης δικαιωμάτων της μειονότητας.
Θέλω, λοιπόν, και εδώ, από τις Σέρρες, να στείλω ένα απολύτως ξεκάθαρο μήνυμα στην Αλβανία: Δεν είναι δυνατόν να εκκινήσει η διαδικασία ένταξης της Αλβανίας στην Ε.Ε. όσο δεν υπάρχει απόλυτος σεβασμός στα δικαιώματα της ελληνικής εθνικής μειονότητας.
 Και αυτό δεν είναι ένα ζήτημα που αφορά μόνο την Ελλάδα.
Αφορά την Ευρώπη, αφορά το ευρωπαϊκό κεκτημένο, αφορά το ευρωπαϊκό κράτος δικαίου.
 Προσωπικά, θα αναδείξω το ζήτημα αυτό για άλλη μια φορά και στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, ώστε η πίεση που θα ασκηθεί στην Αλβανία να είναι μια πίεση συνολική.
 Και να αντιληφθεί, επιτέλους, η γειτονική χώρα ότι, αν θέλει πραγματικά να έχει ένα μέλλον κοντά στην Ευρώπη, οφείλει πάνω απ’ όλα να σεβαστεί τα βασικά ανθρώπινα και περιουσιακά δικαιώματα της ελληνικής εθνικής μειονότητας».

Δεύτερη ημέρα της περιοδείας Μητσοτάκη
    
Ο κ. Μητσιοτάκης, συνέχισε σήμερα (30/3), για δεύτερη ημέρα, την περιοδεία του στη Μακεδονία, ξεκινώντας από τη Νιγρίτα.
Ένας παραγωγός σε λαϊκή της Νιγρίτας υποδέχτηκε τον πρόεδρο της ΝΔ με την φράση «εσύ θα περπατάς εδώ και μετά, γιατί δεν τάζεις πολλά, ενώ ο άλλος που τα έδωσε όλα, όπου πάει κρύβεται» και τον Κ. Μητσοτάκη να απαντά «ψέματα από μένα δεν θα ακούσεις, γιατί δεν έχω μάθει να λέω ψέματα.
Υπόσχομαι όσα μπορώ να κάνω.
Τα άλλα τα αφήνω σε αυτόν που κρύβεται».

Η τριήμερη περιοδεία του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας σε πόλεις και χωριά χαρακτηρίζεται από την άμεση επαφή του με εκατοντάδες πολίτες στις γειτονιές, τις πλατείες και τα καταστήματα σε αντίθεση με τις αστυνομικα φυλασσόμενες επισκέψεις εξπρές του φρουρούμενου πλέον κ. Τσίπρα.
Η σημερινή του περιοδεία ξεκίνησε το πρωί με τα ζεστά χειροκροτήματα των κατοίκων της Νιγρίτας, όπου ο πρόεδρος της ΝΔ επισκέφθηκε τη λαϊκή αγορά και συνομίλησε με τους παραγωγούς για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
«Πρόεδρε μας έχουν ρημάξει στα χαράτσια, δεν βγαίνει πια, άλλαξέ τα όλα» του είπε ένας από τους παραγωγούς, ενώ ο σύλλογος μικροπωλητών της περιοχής του χάρισε μια τιμητική πλακέτα.
Το βασικό θέμα που έθεσαν οι παραγωγοί στον Πρόεδρο της ΝΔ είναι οι επιπτώσεις που έχει η υπερφορολόγηση για την παραγωγική διαδικασία και τα εισοδήματα των οικογενειών τους αλλά και για την τιμή διάθεσης των προϊόντων από το χωράφι μέχρι το τραπέζι του καταναλωτή.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι δεν θα ξεχάσει όσα του είπαν και δεσμεύτηκε ότι θα δουν αμέσως τη διαφορά σε σύγκριση με το σημερινό καθεστώς, χάρη στις μειώσεις φόρων που προβλέπει το πρόγραμμα της ΝΔ.
Επόμενος σταθμός ήταν το Σκούταρι Σερρών, όπου ο κ. Μητσοτάκης μίλησε με τους κατοίκους σε κεντρικό καφενείο, ακούγοντας το πρόβλημα που αφορούσε τους υπερβολικούς φόρους του ΣΥΡΙΖΑ.
«Έτσι όπως τα έχει κάνει, δεν έχει νόημα να δουλεύεις, αυτό να του πεις στη βουλή του Τσίπρα» του είπε ένας καταστηματάρχης.
Στη συνέχεια, καθ’ οδόν προς το Νέο Σούλι, ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε αγροτικές μονάδες, ενώ είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για την παραγωγική διαδικασία σε ένα μικροζυθοποιείο που παράγει τη μπύρα Voreia.

Οι Σέρρες έγιναν το μεσημέρι του Σαββάτου η δεύτερη πόλη της Μακεδονίας που υποδέχτηκε τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος περπάτησε για αρκετή ώρα στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης μαζί με τους κατοίκους.


Αρκετοί από αυτούς του έθεσαν το αίτημα για την άμεση διενέργεια εθνικών εκλογών με κάποιους να του λένε για την κυβέρνηση Τσίπρα: «πρέπει να φύγουν επιτέλους, έχουν κάνει μεγάλη ζημιά».
Σημειώνεται ότι αργότερα ο κ. Μητσοτάκης θα μεταβεί στην Πρώτη Σερρών, το χωριό στο οποίο γεννήθηκε ο ιδρυτής της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Καραμανλής.
 
www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS