Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γ. Παπανδρέου: ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ είναι οι δύο όψεις της συντήρησης, οι υποσχέσεις τους δεν αφορούν τον λαό

Γ. Παπανδρέου: ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ είναι οι δύο όψεις της συντήρησης, οι υποσχέσεις τους δεν αφορούν τον λαό
ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ συμμαχούν και πορεύονται χέρι - χέρι, με ένα εξωθεσμικό σύστημα εξουσίας, είπε ο πρώην πρωθυπουργός
Δριμεία κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ για τις ευθύνες τους στη δημιουργία της κρίσης, άσκησε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου  μιλώντας στο συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής το Σάββατο (30/3/2019).
«Ο κ. Μητσοτάκης μας λέει ότι, το ΟΧΙ στο ΣΥΡΙΖΑ, είναι ΝΑΙ στην ΝΔ. Ο ΣΥΡΙΖΑ, ότι είναι το νέο απέναντι στο παλιό.
Τόσο εύκολα θα ξαναπιστέψουμε την εύκολη ρητορική; Εκείνη με την οποία έταξαν ότι, η κρίση αντιμετωπίζεται με τα Ζάππεια ή με το να χορεύουμε στο ταψί τις διεθνείς αγορές;
Τους είδαμε στην πράξη.
Είναι δύο όψεις της συντήρησης. Η συμμαχία τους, οι γέφυρές τους, οι υποσχέσεις τους δεν αφορούν τον Ελληνικό λαό.
Συμμαχούν και πορεύονται χέρι - χέρι, με ένα εξωθεσμικό σύστημα εξουσίας. Έτσι ώστε, το ένα χέρι να νίβει το άλλο.
Όλα αυτά διαιωνίζουν το υπάρχον φαύλο σύστημα.
Έτσι εξηγείται αυτός ο ασφυκτικός εναγκαλισμός συμφερόντων, κατεστημένων και πολιτικής σκοπιμότητας, με όμηρο τις υγιείς παραγωγικές και δημιουργικές δυνάμεις του τόπου.
Αυτή είναι η ρίζα του ελληνικού προβλήματος!», τόνισε ο κ. Παπανδρέου και υπογράμμισε ότι δεν είχαν το θάρρος να το πούν και να κάνουν αλλαγές.
«Όχι η ΝΔ ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς. Το αποδείξαμε. Ακόμα και μέσα στην κρίση - με θεούς και δαίμονες εναντίον μας», συμπλήρωσε.
Επικεντρώνοντας τις επικρίσεις του στη ΝΔ και τις ευθύνες της για την κρίση ο Γιώργος Παπανδρέου ανέφερε:
«Πότε αναλάβατε τις ιστορικές σας ευθύνες για την έλευση της κρίσης;
Πότε αποβάλλατε την πελατειακή σας αντίληψη για την διαχείριση του πλούτου του Ελληνικού λαού;
Μη μας ξεγελά η δήθεν αντιπαλότητα Καραμανλικών, Σαμαρικών και Μητσοτακικών. Λεοντή αλλάζουν, δεξιοί παραμένουν, τα ίδια πάνω κάτω συμφέροντα υπηρετούν. Τους ενώνει η νομή της εξουσίας.
Το κακό, βεβαίως, για τη χώρα, είναι ότι, πάνω κάτω τα ίδια συμφέροντα υπηρετεί και ο ΣΥΡΙΖΑ», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου.
Υπερασπίστηκε παράλληλα τις διαχρονικές κατακτήσεις της δημοκρατικής παράταξης και τις σημαντικές μεταρρυθμίσεις που έγιναν τη διετία 2010-2012 όταν ο ίδιος ήταν πρωθυπουργός.
«Ο ιστορικός μας αντίπαλος είναι η συντήρηση»
Συντήρηση είναι η δεξιά, αλλά αλήθεια είναι και ότι συντηρητική είναι και η πολιτική που εφάρμοσε και εφαρμόζει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Βιώνουμε, λοιπόν, αυτή την ιστορική αντίφαση, στην οποία απάντηση μπορούν να δώσουν μόνο οι προοδευτικές δυνάμεις», ανέφερε ο κ. Παπανδρέου και υπογράμμισε:
«Λέμε όχι στο δίλημμα ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ. Το δίλημμα είναι, ουσιαστική αλλαγή ή απλώς παραλλαγή.
Μοιρολατρία ή πρόοδος», τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός ενώ επεσήμανε πως το Κίνημα Αλλαγής, καλείται να σπάσει τη μοιρολατρία και να δημιουργήσει ελπίδα.
«Ας κατανοήσουμε τον ιστορικό μας ρόλο. Δεν είμαστε απλώς μέρος της λύσης του ελληνικού προβλήματος, καλούμαστε να γίνουμε μια φωτισμένη πρωτοπορία, που επιτελεί μια εθνική αποστολή», σημείωσε ο Γιώργος Παπανδρέου.
Μίλησε για την ενότητα και την κοινή πορεία μιας προοδευτικής συμμαχίας λέγοντας: «μαζί σεβόμενοι ως αξία την διαφορετικότητα του καθενός μας.
Μαζί, ένα πολύχρωμο μωσαϊκό πολιτικών προτάσεων που υφαίνεται στην κοινή βάση αρχών και αξιών.
Πρόγραμμα με μοναδικό γνώμονα να είναι αντάξιο των ονείρων του Ελληνικού λαού».
Και, «μέχρι να το καταφέρουμε, οφείλουμε να είμαστε, και θα είμαστε, όλοι παρόντες, ο καθένας με τις δυνατότητές του, αλλά και κυρίως, όλοι εμείς μαζί, συλλογικά από αυτό το ΚΙΝΗΜΑ, που όλοι μαζί δημιουργήσαμε», υπογράμμισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης