Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σφοδρή σύγκρουση Μαξίμου - ΝΔ για την υπόθεση Πετσίτη και τα «θαλασσοδάνεια»

Σφοδρή σύγκρουση Μαξίμου - ΝΔ για την υπόθεση Πετσίτη και τα «θαλασσοδάνεια»
Η υπόθεση Πετσίτη αποτελεί το νέο πεδίο αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση
Συνέχεια στην αντιπαράθεση με την αξιωματική αντιπολίτευση έδωσε η κυβέρνηση, με αφορμή τα δημοσιεύματα για την υπόθεση Πετσίτη και την παραίτησηστελέχους της Αρχής για το ξέπλυμα χρήματος που ερευνούσε το σκάνδαλο ΔΕΠΑ.
Στην ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης , που έκανε λόγο για εμπλοκή της «παρέας του Μαξίμου» σε οικονομικό σκάνδαλο, απάντησε το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, αναφερόμενο σε fake news της ΝΔ.
«Ο πανικός της ΝΔ γίνεται ακόμη πιο έκδηλος από τους φτηνούς αντιπερισπασμούς που κατασκευάζει.
Άλλωστε, τις τελευταίες μέρες παράγει περισσότερα fake news από όσα και τα ίδια τα στελέχη της μπορούν να καταναλώσουν», σημειώνει το Μέγαρο Μαξίμου και προσθέτει:
«Όσο κι αν προσπαθούν όμως δε θα μπορέσουν να αποφύγουν την απάντηση στο κρίσιμο ερώτημα που βρίσκεται στα χείλη του ελληνικού λαού:
Θα επιστρέψουν ποτέ τα κλεμμένα δανεικά και αγύριστα των θαλασσοδανείων τους ή θα συνεχίσουν να πίνουν εις υγείαν των κορόιδων;»

ΝΔ: Η παρέα του Μαξίμου σε οικονομικό σκάνδαλο

Νωρίτερα το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας ζητούσε εξηγήσεις για τις σκοτεινέ δραστηριότητες των κκ. Παππά, Πετσίτη και Αρτεμίου.
«Σημερινά δημοσιεύματα τριών κυριακάτικων εφημερίδων δεν αφήνουν πια καμία αμφιβολία ότι η παρέα του Μαξίμου εμπλέκεται σε ένα μεγάλο οικονομικό σκάνδαλο που μόλις άρχισε να ξετυλίγεται.
Στους λογαριασμούς του κ. Μανώλη Πετσίτη, στενού συνεργάτη του Νίκου Παππά, βρέθηκαν αδικαιολόγητα μεγάλα ποσά, με αποστολέα τον επίσης φίλο του κ. Παππά, Αρτέμη Αρτεμίου που δραστηριοποιείται στην Κύπρο και θεωρείται γκουρού των offshore εταιρειών.
Τρανταχτή απόδειξη του σκανδάλου είναι η σημερινή αποκάλυψη ότι εκδιώχθηκε από τη θέση του το διευθυντικό στέλεχος της Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος που διερευνούσε το σκάνδαλο ΔΕΠΑ - Λαυρεντιάδη και εντόπισε μεταξύ άλλων τα παράνομα χρήματα στους λογαριασμούς του κ. Πετσίτη.
Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί άλλο να κρύβεται.
Οφείλει σήμερα κιόλας να απαντήσει αν καλύπτει τις σκοτεινές δραστηριότητες των κ. Παππά, Πετσίτη και Αρτεμίου και να εξηγήσει στους πολίτες γιατί ξηλώθηκε ο δημόσιος λειτουργός που διερευνούσε την υπόθεση στην οποία εμπλέκεται η παρέα του Μαξίμου ζημιώνοντας το Δημόσιο με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ».

Το παρασκήνιο της παραίτησης του διευθυντικού στελέχους 

Η ανακοίνωση της ΝΔ αφορά την επιστολή του προϊστάμενου του τμήματος Ερευνών της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες ο οποίος υποστηρίζει ότι υποβιβάστηκε αναιτίως σε απλό υπάλληλο και μετατέθηκε σε άλλη μονάδα της Ανεξάρτητης Αρχής για το ξέπλυμα μετά την υπόθεση της ELFE του Λαυρεντιάδη.
Στην επιστολή του -δημοσιεύεται στον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής»- που απευθύνεται προς την πρόεδρο της Αρχής Εισαγγελέα Άννα Ζαϊρη, ο μέχρι πρότινος προϊστάμενος του τμήματος Ερευνών της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες επισημαίνει:
«Με κατάπληξη πληροφορήθηκα, χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωση, την αιφνίδια απόφασή σας να με απομακρύνετε από προϊστάμενο του Τμήματος Ερευνών της Α' Μονάδας της Αρχής, στο οποίο επί πολλά έτη υπηρετώ και να με τοποθετήσετε στην Β' Μονάδα της Αρχής (Χρηματοικονομικών Κυρώσεων) και μάλιστα σε θέση απλού υπαλλήλου».
Ο τέως προϊστάμενος του τμήματος Ερευνών της Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος καταγγέλλει:
«Προκαλεί ωστόσο κατάπληξη το γεγονός ότι όχι μόνο με απομακρύνατε αιφνιδιαστικά από το Τμήμα Ερευνών τοποθετώντας με σε τελείως αναντίστοιχη θέση, αλλά τούτο λαμβάνει χώρα σε μια στιγμή που χειρίζομαι εξαιρετικά ευαίσθητες υποθέσεις (υπόθεση ELFE-Λαυρεντιάδη, υπόθεση πορίσματος Τραπέζης της Ελλάδος για χρηματοπιστωτικό ίδρυμα, αγοραπωλησίες ακινήτων και εισροή χρημάτων από την αλλοδαπή κ.α.) επί των οποίων τα πορίσματα της έρευνάς μου σας εισηγήθηκα».
«Οι υποθέσεις αυτές» συνεχίζει ο τέως προϊστάμενος του τμήματος Ερευνών της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες απεθυνόμενος στην εισαγγελέα Άννα Ζαϊρη «έχουν απασχολήσει την Ολομέλεια της Α' Μονάδας της Αρχής στις πρόσφατες συνεδριάσεις της και τυγχάνει, όπως γνωρίζετε, να απασχολούν και την ποινική δικαιοσύνη, τις ανακριτικές αρχές της χώρας και την ίδια την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, η οποία κάλεσε για τις ενέργειες της Αρχής.
Εσείς ωστόσο κρίνατε ότι εν μέσω αυτής της συγκυρίας έπρεπε να με απομακρύνετε».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης