Κουντουρά: Στρατηγική προτεραιότητα η ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού για την Λευκάδα

Κουντουρά: Στρατηγική προτεραιότητα η ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού για την Λευκάδα
Tο τουριστικό άλμα των Ιονίων Νήσων από το 2014 έως σήμερα με άνοδο κατά 55% της τουριστικής κίνησης , κινητοποίησε μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον, ανέφερε η Έ. Κουντουρά
Στρατηγική προτεραιότητα για την καθιέρωση της Λευκάδας σε κορυφαίο τουριστικό προορισμό 365 ημέρες τον χρόνο αποτελεί η ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού και η διασύνδεσή του με νέα θεματικά προϊόντα, επεσήμανε η Υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, σε ευρεία σύσκεψη στο Δημαρχείο Λευκάδας.
Στη σύσκεψη συμμετείχε ο  Δήμαρχος, Κ. Δρακονταειδής, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Θ. Γαλιατσάτος, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Λευκάδας, Θ. Χαλικιάς και ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Νησιωτικής Πολιτικής, Σπ. Γαλιατσάτος, καθώς και αντιδήμαρχοι του Δήμου Λευκάδας.
Η κα Κουντουρά επισκέφτηκε τη Λευκάδα με αφορμή την ολοκλήρωση των έργων στη Μαρίνα Λευκάδας και το τουριστικό καταφύγιο Βασιλικής, τα οποία αδειοδοτήθηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Τουρισμού το 2018 και χρηματοδοτήθηκαν από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων μέσω πόρων του ΕΣΠΑ.
Αποτελεί την πρώτη Υπουργό Τουρισμού που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στο νησί, όπως τονίστηκε στη σύσκεψη.
Η κα Κουντουρά απέδωσε τα εύσημα στον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων για την εξαιρετική συνεργασία της Περιφέρειας και του Υπουργείου την τελευταία τετραετία, που οδήγησε σε εντυπωσιακές επιδόσεις για τον τουρισμό του Ιονίου με συνεχή ρεκόρ αφίξεων και εσόδων.
Η ίδια επεσήμανε ότι το τουριστικό άλμα των Ιονίων Νήσων από το 2014 έως σήμερα με την κατακόρυφη άνοδο κατά 55% της τουριστικής κίνησης στους προορισμούς της Περιφέρειας κινητοποίησε μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον.
Συνολικά 13.304 επιπλέον κλίνες υψηλών κατηγοριών 4 και 5 αστέρων προστέθηκαν την τετραετία 2015-2018 στο ξενοδοχειακό δυναμικό της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.
Η Υπουργός τόνισε ότι με τη στρατηγική του Υπουργείου Τουρισμού για την ενίσχυση της συνδεσιμότητας, το αεροδρόμιο του Άκτιου, που εξυπηρετεί τη Λευκάδα, κατέγραψε συνολικά την τελευταία τετραετία κατακόρυφη αύξηση των διεθνών αεροπορικών αφίξεων κατά 60%, που οδήγησε σε ανάλογη αύξηση της τουριστικής κίνησης της Λευκάδας.
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Λευκάδας, Κ. Δρακονταειδής, ενημέρωσε την Υπουργό για τις προσπάθειες της δημοτικής αρχής για την ανάδειξη της Λευκάδας, στο πλαίσιο της στρατηγικής του Υπουργείου Τουρισμού, σε κορυφαίο προορισμό θαλάσσιου τουρισμού στη Μεσόγειο και της παρουσίασε το Σχέδιο Στρατηγικής ΟΧΕ Λευκάδας, που βρίσκεται σε εξέλιξη, με έμφαση στη Θαλάσσια Οικονομία, συνολικού προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης 24 εκατ. ευρώ.
Η κα Κουντουρά συνεχάρη το Δήμαρχο για την πρωτοβουλία του και σημείωσε ότι για την καθιέρωση της Λευκάδας σε κορυφαίο προορισμό για τουρισμό 365 ημέρες τον χρόνο η ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού πρέπει να τεθεί στρατηγική προτεραιότητα, με την παράλληλη όμως διασύνδεσή του με νέα θεματικά προϊόντα.
Έτσι, η ανάπτυξη του τουρισμού στη Λευκάδα θα μπορέσει να γίνει ισόρροπα και με βιώσιμο τρόπο, καθ’όλη τη διάρκεια της χρονιάς, δημιουργώντας νέα έσοδα, νέες επιχειρήσεις και νέες θέσεις εργασίας τα επόμενα χρόνια.
Ακόμη, η υπουργός επισκέφτηκε τη Μαρίνα Λευκάδας και το νέο τουριστικό καταφύγιο Βασιλικής όπου είναι στο στάδιο της ολοκλήρωσης και αναμένεται να λειτουργήσει εντός του έτους, αλλά και το Νυδρί, όπου είχε συζήτηση με επαγγελματίες του τουρισμού της περιοχής και τον όρμο του Βλυχού Λευκάδας, όπου προβλέπεται η χωροθέτηση νέου τουριστικού λιμένα.
Επιπλέον, η κα Κουντουρά συμμετείχε σε συνάντηση των τουριστικών και επαγγελματικών φορέων της Λευκάδας, όπου είχε ανοιχτό διάλογο με τους εκπροσώπους των φορέων για την περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού στο νησί και αναφέρθηκε στην τουριστική στρατηγική που καθιέρωσε την Ελλάδα ως παγκόσμιο προορισμό για τουρισμό 365 ημέρες τον χρόνο και έχει αναγνωριστεί από όλους τους διεθνείς οργανισμούς του τουρισμού ως πετυχημένο παράδειγμα προς μίμηση σε παγκόσμιο επίπεδο.
Επεσήμανε την καταλυτική συμβολή του τουρισμού συνολικά στην οικονομία της χώρας, αλλά και της Λευκάδας την τετραετία 2015-2018, που οδήγησε στην επιστροφή της Ελλάδας σε ισχυρή αναπτυξιακή πορεία και παρουσίασε το στρατηγικό σχεδιασμό του Υπουργείου για την επόμενη ημέρα του ελληνικού τουρισμού.
Ακόμη, χαιρέτησε στην 45η Γενική Συνέλευση του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (Ε.Ο.Α.Ε.Ν.) στη Λευκάδας, όπου αναφέρθηκε στη συνεργασία του Υπουργείου και του Ε.Ο.Α.Ε.Ν στο πλαίσιο της εφαρμογής της εθνικής τουριστικής πολιτικής για την βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη, προκειμένου να διαχυθούν τα οικονομικά και αναπτυξιακά οφέλη σε όλα τα νησιά της χώρας, καθώς και στην ενίσχυση από το Υπουργείο Τουρισμού του ρόλου των κατά τόπους Επιμελητηρίων για την υποστήριξη των μικρομεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων.
Τέλος, συμμετείχε σε ημερίδα του Υπουργείου Μεταναστευτική Πολιτικής στη Λευκάδα για την κοινωνική ένταξη των προσφύγων.
 
www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS