Τελευταία Νέα
Πολιτική

Timmermans: Ενότητα για να νικήσουμε τις δεξιές πολιτικές – Για να δημιουργήσουμε μια Ευρώπη με κοινωνικές αρχές και συνοχή

Timmermans: Ενότητα για να νικήσουμε τις δεξιές πολιτικές – Για να δημιουργήσουμε μια Ευρώπη με κοινωνικές αρχές και συνοχή
Στο συνέδριο του ΚΙΝΑΛ ο Frans Timmermans
Μήνυμα ενότητας των προοδευτικών δυνάμεων για μια κοινωνική Ευρώπη εξέπεμψε ο υποψήφιος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, Frans Timmermans , από το βήμα του του συνεδρίου του Κινήματος Αλλαγής.
Ο Frans Timmermans , μιλώντας μετά τη Φ. Γεννηματά, αναφέρθηκε στον Ανδρέα Παπανδρέου,  τον οποίο κατέταξε μαζί με τον W. Brandt και τον F. Mitterrand κι άλλους σοσιαλδημοκράτες ηγέτες σε εκείνους που διαμόρφωσαν τις σύγχρονες ευρωπαϊκές κοινωνίες.
Ο ίδιος μίλησε για τις σοσιαλιστικές αρχές και δημοκρατικούς αγώνες του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ και της δημοκρατικής παράταξης, ενώ αναφερόμενος στην εξέγερση του Πολυτεχνείου μνημόνευσε την συμβολή του παριστάμενου Κ. Λαλιώτη,  τον οποίο χειροκρότησαν οι σύνεδροι και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ .
Ακόμη, ο Frans Timmermans έκανε αναφορά και στο δίδαγμα του Θουκυδίδη από τον Πελοποννησιακό Πόλεμο με την ισχυρή Σπάρτη να φοβάται την ισχυρή δημοκρατική ιδεολογία της Αθήνας.
Σημείωσε χαρακτηριστικά «βλέπω τον ελληνικό λαό ταλαιπωρημένο και βασανισμένο από τη κρίση,  αλλά να στέκεται όρθιος».
«Αν θέλουμε την Ελλάδα κι άλλες ευρωπαϊκές χώρες να τρέξουν στο μέλλον πρέπει να μπει ένα τέλος στη λιτότητα», πρόσθεσε ο υποψήφιος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών για τη προεδρία της Κομισιόν, εκφράζοντας  τη πεποίθησή του ότι μπορεί να αλλάξει η Ευρώπη.
Σύμφωνα με τον Frans Timmermans,  απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ενότητα. Όπως ανέφερε «οι όποιες διαφορές υπάρχουν είναι τίποτα και δεν συγκρίνεται με τις συνέπειες που θα φέρει η επικράτηση της Δεξιάς.
Πρέπει να είμαστε ενωμένοι για να δημιουργήσουμε μια Ευρώπη με κοινωνικές αρχές και συνοχή, μια Ευρώπη με κράτος Δικαίου.
Τότε θα νικήσουμε».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης