Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Η Εθνική τράπεζα πουλάει τον Αστέρα Ρόδου έναντι 50 εκατ. ευρώ

Η Εθνική τράπεζα πουλάει τον Αστέρα Ρόδου έναντι 50 εκατ. ευρώ
Στις 14 Ιανουαρίου υπογράφηκε η σύμβαση πώλησης με τον όμιλο Μήτση, που αναδείχθηκε πλειοδότης του ανοικτού διαγωνισμού.
Με τίμημα 50 εκατ. ευρώ πουλάει η Εθνική Τράπεζα την Grand Hotel Summer Palace, ιδιοκτήτρια του ξενοδοχειακού συγκροτήματος, που έχει μείνει γνωστό ως Αστέρας Ρόδου.
Μετά από ανοικτό πλειοδοτικό διαγωνισμό, προτιμητέος επενδυτής αναδείχθηκε ο όμιλος Μήτση και στις 14 Ιανουαρίου υπογράφηκε με την Εθνική η σύμβαση πώλησης, βάσει της οποίας προβλέπεται ότι ο όμιλος Μήτση θα καταβάλει τίμημα 50 εκατ. ευρώ για να αποκτήσει το ιστορικό ξενοδοχείο.
Σημειώνεται ότι ο όμιλος Μήτση μισθώνει, με μακροχρόνια συμφωνία, από την Grand Hotel Summer Palace το ξενοδοχειακό συγκρότημα πέντε αστέρων και επομένως είχε εμβριθή άποψη για το πόσο αποτιμάται και ποιες είναι οι αναγκαίες επενδύσεις ανακαίνισής του.
Ο παραπάνω παράγοντας, σε συνδυασμό με την άνοδο του τουρισμού την προηγούμενη πενταετία εξηγούν το γεγονός ότι το τίμημα ανήλθε στα 50 εκατ. ευρώ, ενώ η ελάχιστη τιμή πρώτης προσφοράς (τιμή εκκίνησης του διαγωνισμού) είχε οριστεί στα 35 εκατ. ευρώ.
Το ξενοδοχείο κατασκευάστηκε το 1960.
Διαθέτει συνολικά 417 δωμάτια και 695 κλίνες, ενώ διαθέτει εμπορικούς χώρους επιφάνειας 40 χιλ. τ.μ, τρεις υπαίθριες πισίνες και γήπεδο τένις επί οικοπέδου 22 στρεμμάτων. Βρίσκεται πολύ κοντά στο κέντρο της Ρόδου και στο λιμάνι.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης