Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εκλογές στην Ουκρανία - Zelensky: Προτεραιότητα η καταπολέμηση της διαφθοράς - Στις 21 Απριλίου ο β' γύρος με Poroshenko

Εκλογές στην Ουκρανία - Zelensky: Προτεραιότητα η καταπολέμηση της διαφθοράς - Στις 21 Απριλίου ο β' γύρος με Poroshenko
Με 30,4% επικράτησε ο κωμικός ηθοποιός Volodymyr Zelensky έναντι 17,8% του Petro Poroshenko στον α' γύρο των προεδρικών εκλογών στην Ουκρανία
Βαρύ πλήγμα δέχθηκε ο Petro Poroshenko από τον κωμικό ηθοποιό Volodymyr Zelensky στον α' γύρο των προεδρικών εκλογών στην Ουκρανία.
Ο Zelensky εξασφάλισε 30,4% στις εκλογές της Κυριακής (31/3/2019) σε αντίθεση με τον Poroshenko ο οποίος έλαβε μόλις 17,8%, με αποτέλεσμα οι δύο να αναμετρηθούν στον δεύτερο γύρος στις 21 Απριλίου.
«Εάν κερδίσω, θα έχουμε μια ισχυρή δημοκρατική Ουκρανία, χωρίς διαφθορά» δήλωσε στο CNBC ο Zelensky.
«Αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα» απάντησε ερωτηθείς το εάν η καταπολέμηση της διαφθοράς θα είναι προτεραιότητα υπό την ηγεσία του.
Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα του CNBC, σε μια χώρα, που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της αντιπαράθεσης της Δύσης με τη Ρωσία, το εκλογικό σώμα συσπειρώθηκε πίσω από τον Zelensky ο οποίος υπόσχεται να καταπολεμήσει τη διαφθορά.
Πλέον ο Zelensky πρέπει να πείσει τους ψηφοφόρους ότι μπορεί να οδηγήσει μια χώρα σε πόλεμο και στο επίκεντρο της συμπλοκής της Δύσης με τη Ρωσία.
Την ίδια στιγμή, οι αγορές αναμένουν να δουν το εάν ο επόμενος πρόεδρος της Ουκρανίας θα προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις που χρειάζονται ώστε η χώρα να παραμείνει στο πρόγραμμα του ΔΝΤ.
«Θα κάνουμε διπλωματικές συναντήσεις…
Δεν θέλουμε πόλεμο.
Δεν θέλουμε να πολεμήσουμε, θέλουν να σταματήσουμε τον πόλεμο στο Ντόνμπας» δήλωσε ο ίδιος στο CNBC.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης