Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Περαιτέρω πτώση σημείωσε ο μεταποιητικός κλάδος τον Μάρτιο 2019 - Στις 47,5 μονάδες ο PMI

Ευρωζώνη: Περαιτέρω πτώση σημείωσε ο μεταποιητικός κλάδος τον Μάρτιο 2019 - Στις 47,5 μονάδες ο PMI
Ο δείκτης μεταποιητικής δραστηριότητας στην Ευρωζώνη κατέγραψε πτώση για όγδοο συνεχόμενο μήνα
Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων έξι ετών υποχώρησε η δραστηριότητα του μεταποιητικού κλάδου στην Ευρωζώνη για τον Μάρτιο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (1/4) στοιχεία της Markit, εν μέσω πτώσης στον υποδείκτη που αφορά τις προοπτικές των επόμενων μηνών.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI υποχώρησε για όγδοο συνεχόμενο μήνα, στις 47,5 μονάδες, έναντι 49,3 μονάδων τον Φεβρουάριο, γεγονός που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2013.
Παράλληλα, ο υποδείκτης που αφορά την παραγωγή του κλάδου κατέγραψε σημαντική πτώση στις 47,2 μονάδες, έναντι 49,4 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, γεγονός που επίσης αποτελεί χαμηλό έξι ετών, ενώ είναι ο δεύτερος συνεχόμενος μήνας κατά τον οποίον ο δείκτης διαμορφώνεται κάτω από τις 50 μονάδες.
Τα παραπάνω στοιχεία έρχονται λίγες μέρες μετά τις αλλαγές που πραγματοποίηση η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, αναφορικές με τις προοπτικές της, καθώς πλέον δεν αναμένει να προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων τουλάχιστον μέχρι το 2020.
Επιπλέον, τα στοιχεία του δείκτη PMI υποδεικνύουν ότι η υποτονική δραστηριότητα θα μπορούσε να συνειχστεί και τους επόμενους μήνε, καθώς ο υποδείκτης που σχετίζεται με τις νέες παραγγελίες υποχώρησε επίσης με τους ταχύτερους ρυθμούς των τελευταίων έξι ετών.
«Κοιτάζοντας τους μελλοντικούς δείκτες, οι καθοδική κίνδυνοι έχουν ενταθεί και η τάση θα μπορούσε να επιδεινωθεί περαιτέρω το δεύτερο τρίμηνπ», σχολίασε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Markit, Chris Williamson.
Ο υποδείκτης που αφορά τις προοπτικές των επόμενων δώδεκα μηνών σημείωσε επίσης σημαντική πτώση, υποχωρώντας στις 55,5 μονάδες, έναντι 56,7 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, γεγονός που αποτέλεσε το χαμηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2012.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης