Ο Βορίδης στο στόχαστρο της «μαφίας των φυλακών» - Σχεδίαζαν να τον μαχαιρώσουν μέσα στην αίθουσα δικαστηρίου

Ο Βορίδης στο στόχαστρο της «μαφίας των φυλακών» - Σχεδίαζαν να τον μαχαιρώσουν μέσα στην αίθουσα δικαστηρίου
Ο ποινικολόγος και βουλευτής της ΝΔ, Μάκης Βορίδης, είχε μπει στο στόχαστρο της «μαφίας των φυλακών»
Στο στόχαστρο της «μαφίας των φυλακών» είχε μπει και ο γνωστός ποινικολόγος και βουλευτής της ΝΔ, Μάκης Βορίδης.
Μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, ο εγκέφαλος της μαφίας των φυλακών, σχεδίαζε να επιτεθεί στον κ. Βορίδη, ο οποίος είναι δικηγόρος της οικογένειας του δολοφονηθέντα Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, την ώρα που θα διεξαγόταν η δίκη.
O εγκέφαλος της «μαφίας των φυλακών» φέρεται να είχε παραγγείλει να του φέρουν δύο στυλό, στα οποία θα έβαζε μέσα λάμες και και θα τα έπαιρνε στο δικαστήριο.
Αυτό, αλλά και το σχέδιο απόδρασης του γνωστού βαρυποινίτη, με την εξωτερική βοήθεια της γυναίκας δικηγόρου, από δικαστική αίθουσα, προέκυψε από τις συνομιλίες των μελών του κυκλώματος, που έχει στα χέρια της η ΕΛ.ΑΣ.
 
Σχέδιο απόδρασης

Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, που επικαλείται ο Ελεύθερος Τύπος, ο βαρυποινίτης, γνωστός και ως «αρχηγός» των φυλακών Κορυδαλλού, λάμβανε οδηγίες από τη δικηγόρο -η οποία δεν τον εκπροσωπούσε σε καμία δίκη- για το πώς θα καταφέρει να αποδράσει από τη δικαστική αίθουσα όπου επρόκειτο να μεταχθεί.
Η ίδια στις συνομιλίες εμφανίζεται να αναφέρει στο διαβόητο κακοποιό ακόμη και τις διαδρομές που μπορεί να ακολουθήσει για να δραπετεύσει από την αίθουσα.
Χαρακτηριστική είναι και η φράση της από μία συνομιλία της με το βαρυποινίτη, που αποκάλυψε το Cnn Greece, στην οποία η δικηγόρος που συνελήφθη φέρεται να του δίνει τις εξής οδηγίες: «…Εκεί που κάθεσαι δευτερόλεπτα θες και βγήκες έξω.
Ξέρεις τι είναι πίσω από εκεί που κάθεσαι;
Είναι μια κενή αίθουσα, μετά έχει ένα κλουβί-φυλάκιο που δεν ελέγχει κανένας και μετά βγήκες έξω».

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS