Διεθνή

Ευρωζώνη: Στο 1,4% υποχώρησε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Μάρτιο 2019 - Κατώτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία

Ευρωζώνη: Στο 1,4% υποχώρησε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Μάρτιο 2019 - Κατώτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία
Το ποσοστό ανεργίας στην Ευρωζώνη για τον Φεβρουάριο του 2019 παρέμεινε σταθερό στο 7,8%
Οριακή υποχώρηση κατέγραψε ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ευρωζώνη για τον Μάρτιο του 2019, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της Eurostat, τα οποία αποδείχθηκαν κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή διαμορφώθηκε στο 1,4% σε ετήσια βάση, έναντι 1,5% τον Φεβρουάριο του 2019, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι ο δείκτης θα παραμείνει αμετάβλητος στο 1,5%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, η μεγαλύτερη άνοδος αναμένεται να σημειωθεί στον τομέα της ενέργειας (5,3% έναντι 3,6% τον Φεβρουάριο), καθώς και στον τομέα τροφίμων, ποτών και καπνού (1,8% έναντι 2,3% τον Φεβρουάριο).
Παράλληλα, οι τιμές στον κλάδο υπηρεσιών αναμένεται να αυξηθούν κατά 1,1% ετησίως, έναντι 1,4% τον προηγούμενο μήνα, ενώ η ετήσια άνοδος για τους δείκτης των μη ενεργειακών βιομηχανικών αγαθών αναμένεται να διαμορφωθεί στο 0,2% έναντι 0,4% προηγουμένως.
Σε ξεχωριστά στοιχεία που δημοσιεύθηκαν νωρίτερα, η ανεργία στην ενιαία νομισματική ένωση παρέμεινε αμετάβλητη σε μηνιαία βάση τον Φεβρουάριο του 2019, και συγκεκριμένα στο 7,8% επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις.
Το ποσοστό ανεργίας κατέγραψε σημαντική πτώση σε σύγκριση με το 8,5% στο οποίο βρισκόταν τον Φεβρουάριο του 2018, παραμένοντας στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Οκτώβριο του 2008.
Όσον αφορά το σύνολο των 28 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το ποσοστό ανεργίας παρέμεινε επίσης σταθερό στο 6,5% σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2019, γεγονός που αποτελεί το χαμηλότερο ποσοστό από τον Ιανουάριο του 2000.
Μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας καταγράφηκαν στην Τσεχία (1,9%) και τη Γερμανία (3,1%) ενώ αντίθετα τα υψηλότερα ποσοστά σημειώθηκαν στην Ισπανία (13,9%) και την Ελλάδα (18% για τον Δεκέμβριο του 2018).
Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, τα ποσοστά ανεργίας υποχώρησαν σε όλες τις χώρες της ΕΕ, με εξαίρεση τη Δανία και την Αυστρία, όπου τα ποσοστά ανεργίας παρέμειναν σταθερά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης