ΣΥΡΙΖΑ: Το δάνειο του κόμματος αποπληρώνεται κανονικά - ΝΔ και ΚΙΝΑΛ σκοπεύουν να πληρώσουν;

ΣΥΡΙΖΑ: Το δάνειο του κόμματος αποπληρώνεται κανονικά - ΝΔ και ΚΙΝΑΛ σκοπεύουν να πληρώσουν;
Συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση για τα θαλασσοδάνεια των κομμάτων
Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν και είναι συνεπής στις δανειακές του υποχρεώσεις, αναφέρει το κυβερνών κόμμα σε ανακοίνωσή του, απαντώντας σε Νέα Δημοκρατία και Κίνημα Αλλαγής.
«Καταλαβαίνουμε ότι η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ (ΠΑΣΟΚ) βρίσκονται σε δεινή θέση εξαιτίας των ποινικών διώξεων για τα θαλασσοδάνεια εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.
«Μετά τους ισχυρισμούς τους περί «σκευωρίας» και της έμμεσης επίθεσής τους στη δικαιοσύνη, επιδίδονται σε μια απέλπιδα επιχείρηση αντιπερισπασμού, με στόχο να συγκαλύψουν τις ευθύνες τους για τα εκατοντάδες εκατομμύρια δανεικά και αγύριστα που τους δόθηκαν από τις τράπεζες. Στη δε προσπάθειά τους να θολώσουν τη συζήτηση, έχουν το θράσος να πιάνουν στο στόμα τους τον ΣΥΡΙΖΑ και τον δικό του τραπεζικό δανεισμό.
Μερικές λοιπόν χρήσιμες επισημάνσεις:
1. O ΣΥΡΙΖΑ ήταν και είναι συνεπής στις δανειακές του υποχρεώσεις, αποπληρώνει κανονικά το δάνειο και τους τόκους του. Κανένα κούρεμα του δανείου του δεν υπάρχει. Ο ΣΥΡΙΖΑ τηρεί επακριβώς τη συμφωνία με την τράπεζα και μάλιστα καταβάλλει μεγαλύτερα ποσά από τα προβλεπόμενα.
2. Το οφειλόμενο ποσό στην ΕΤΕ στις 31.12.2018 ήταν 3,85 εκατομμύρια ευρώ, στο τέλος του 2019 η οφειλή θα είναι 2,2 εκατ. ευρώ.
3. Στο πρώτο εξάμηνο του 2021 θα εξοφληθεί ολοσχερώς το δάνειο.
Μετά και από αυτές τις επισημάνσεις η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ καλούνται εκ νέου να απαντήσουν: Πόσα ακριβώς χρωστάνε στις τράπεζες, πότε και πώς σκοπεύουν να τα αποπληρώσουν;», καταλήγει η ανακοίνωση.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS