Τελευταία Νέα
Διεθνή

De Guindos (ΕΚΤ): Δεν ευθύνονται τα αρνητικά επιτόκια, για τη χαμηλή κερδοφορία των τραπεζών στην Ευρώπη

De Guindos (ΕΚΤ): Δεν ευθύνονται τα αρνητικά επιτόκια, για τη χαμηλή κερδοφορία των τραπεζών στην Ευρώπη
Ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ προειδοποίησε ότι η αποδυνάμωση της ανάπτυξης θα παρατείνει την άνοδο του πληθωρισμού σε επίπεδο λίγο κάτω από το 2%, που είναι και ο στόχος της κεντρικής τράπεζας
Σε διαρθρωτικά προβλήματα, όπως τα υψηλά κόστη και ο υπερβολικός ανταγωνισμός, αποδίδει ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ, Luis de Guindos, την αδύναμη κερδοφορία των τραπεζών.
Όπως επεσήμανε τα αρνητικά επιτόκια ήταν απαραίτητα για την τόνωση της οικονομίας.
«Τα αρνητικά επιτόκια ήταν σημαντικά, συνέβαλαν σημαντικά στην ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας.
Κι αυτή η βελτίωση της οικονομικής δραστηριότητας κατά τα τελευταία δύο χρόνια, πριν την επιβράδυνση... ήταν σημαντική όσον αφορά την κερδοφορία των τραπεζών» υποστήριξε μιλώντας σε επιτροπή του ευρωκοινοβουλίου και συμπλήρωσε «πιστεύω ότι η χαμηλή κερδοφορία των τραπεζών στην Ευρώπη σχετίζεται με διαρθρωτικούς παράγοντες».
Ο De Guindos επεσήμανε επίσης ότι η επιβράδυνση της οικονομίας της ευρωζώνης πιέζει χαμηλότερα τις τιμές καθυστερώντας τη σύγκλιση με τον στόχο της ΕΚΤ για τον πληθωρισμό.
Μάλιστα, προειδοποίησε ότι η αποδυνάμωση της ανάπτυξης θα παρατείνει την άνοδο του πληθωρισμού σε επίπεδο λίγο κάτω από το 2%, που είναι και ο στόχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης