Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Μουσική πανδαισία στην INTERAMERICAN με το Duetto16

tags :
Μουσική πανδαισία στην  INTERAMERICAN με το Duetto16
Μουσική πανδαισία στην  INTERAMERICAN με το Duetto16
Με μουσική μαγεία υποδέχθηκε για μια ακόμη φορά, η INTERAMERICAN την Άνοιξη,  υπενθυμίζοντας ότι είναι κάτι περισσότερο από ασφαλιστική εταιρεία, με ένα «διαφορετικό» κονσέρτο εγχόρδων που διοργάνωσε για φίλους και πελάτες, στελέχη και συνεργάτες της, που γέμισαν το αμφιθέατρο των κεντρικών γραφείων της στις 28 Μαρτίου.
Το «Duetto16», που ίδρυσαν και συγκροτούν από το 2018 η βιολοντσελίστα Μαριλίζα Παπαδούρη και ο κιθαριστής Δημήτρης Παπαγγελίδης, παρουσίασε ένα σύνολο 22 μουσικών επιλογών από έργα σημαντικών συνθετών, από όλες τις περιόδους της μουσικής, που έχουν γραφεί ή μεταγραφεί για βιολοντσέλο και κλασική κιθάρα.
Το μουσικό μπουκέτο του κονσέρτου «In a Spring Mood» ταξίδεψε το ακροατήριο από την προκλασική περίοδο  μέχρι τις σύγχρονες δημιουργίες της μουσικής, με έργα των J. Pachelbel, J.S. Bach, A. Vivaldi, F. Schubert, R.V. Williams, P.I. Tchaikovsky, C. Saint-Saens, Ch. Gounod, E. Satie, H. Villa Lobos, N. Rota, I. Albeniz, The Beathes (P. McCartney και J. Lennon), N. Piovani και των δικών μας Μίκη Θεοδωράκη («Η Πόλις» του Κωνσταντίνου Καβάφη) και Μάνου Χατζηδάκη («Dedication» - από τη συλλογή «The Reflections» της αμερικανικής περίοδου του συνθέτη).
Ξεναγός σε αυτό το ταξίδι ήταν ο ιστορικός της μουσικής Γιώργος Μονεμβασίτης, με διαφωτιστικά σχόλια και πληροφορίες για κάθε μουσουργό και έργο, πριν από κάθε κομμάτι.
Προστιθέμενη ήταν η αξία της έξοχης ερμηνείας του κόντρα τενόρου Γιώργου Κατσούλη στο «Ave Maria» - πρώτα του F. Schubert και στη συνέχεια, των J.S. Bach - Ch. Gounod.
Η μουσική παράσταση ντύθηκε με την εμπρεσιονιστική ζωγραφική του Claude Monet, που στο πνεύμα της άνοιξης υποστήριξε ατμοσφαιρικά τη σκηνή.
Η INTERAMERICAN ήταν χορηγός και της πρώτης του «In a Spring Mood», που είχε οργανωθεί για επιλεγμένο κοινό στην αγγλικανική εκκλησία του Αγίου Παύλου στις 23 Μαρτίου.
Το ενδιαφέρον της εταιρείας -που φέτος γιορτάζει τα 50 χρόνια της- για τα Γράμματα και τις Τέχνες βρίσκει την έκφρασή του σε ποικίλες πρωτοβουλίες, στο πλαίσιο των ευρύτερων εταιρικών δραστηριοτήτων για τον Πολιτισμό, με πιο χαρακτηριστική την υποστήριξη έκδοσης του μοναδικού έργου «Η Πνευματική Πορεία του Γένους με όχημα το χειρόγραφο και το βιβλίο».
«Στην INTERAMERICAN, αναγνωρίζουμε διαχρονικά ως ζωτικής σημασίας την κοινωνική ανάγκη για αυθεντική ψυχαγωγία και πνευματική τροφοδοσία, που συμπληρώνουν στην αποστολή μας το αίσθημα της ασφάλειας με βελτίωση της ποιότητας ζωής» υπογραμμίζει ο Γιάννης Ρούντος, διευθυντής δημοσίων σχέσεων και υπευθυνότητας της εταιρείας.
Η INTERAMERICAN έχει προγραμματίσει για φέτος, μεταξύ των διαφόρων πρωτοβουλιών για την ανάδειξη σταθμών της ιστορίας της, και αρκετές καλλιτεχνικές εκδηλώσεις (μουσικές, εικαστικές κ.ά.).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης