Τελευταία Νέα
Διεθνή

Περαιτέρω απώλειες καταγράφει ο χρυσός λόγω Ασίας - Στο -0,14% και τα 1.292,35 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Περαιτέρω απώλειες καταγράφει ο χρυσός λόγω Ασίας - Στο -0,14% και τα 1.292,35 δολ. ανά ουγγιά
Οι επενδυτές παραμένουν επικεντρωμένοι γύρω από το Brexit και τις εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ και Κίνας
Πτώση καταγράφει σήμερα Τρίτη (2/4) ο χρυσός, διευρύνοντας τις απώλειες της προηγούμενης συνεδρίασης, καθώς τα πρόσφατα μακροοικονομικά στοιχεία της Κίνας υποδεικνύουν ότι ο μεταποιητικός κλάδος της χώρας ανακάμπτει μετά από την επιβράδυνση των προηγούμενων μηνών.
Ειδικότερα, η τιμή συμβολίαου του χρυσού παραδόσεως Μαΐου 2019 καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,14% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 1.292,35 δολ. ανά ουγγιά, ενώ προηγουμένως είχε υποχωρήσει ακόμα και στα 1.290,65 δολ. ανά ουγγιά.
Τα στοιχεία της Markit έδειξαν ότι ο δείκτης μεταποιητικής δραστηριότητας στην Κίνα σκαρφάλωσε στις 50,8 μονάδες τον Μάρτιο του 2019, έναντι 49,9 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, γεγονός που αποτέλεσε το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων οκτώ μηνών.
Παράλληλα, τα παραπάνω νέα οδήγησαν σε σημαντική άνοδο των ασιατικών αγορών, γεγονός που απομάκρυνε τους επενδυτές από το «ασφαλές καταφύγιο» του πολύτιμου μετάλλου.
«Κάθε μέρα συνεχίζουμε να βλέπουμε κινδύνους στο προσκήνιο, είτε αυτοί είναι γεωπολιτικοί είτε οικονομικοί, οτιδήποτε μπορεί να συμβεί μέσα σε μία στιγμή που να γυρίσει τις αγορές», δήλωσε ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Dillon Gage Metals, Walter Pehowich, ο οποίος εκτιμάει ότι ο χρυσός θα επιστρέψει πανω από τη ζώνη των 1.300 δολαρίων.
Οι επενδυτές παραμένουν επικεντρωμένοι γύρω από τις εξελίξεις που αφορούν τόσο το Brexit όσο και τις εμπορικές συνολιμιλίες ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα αργότερα εντός της εβδομάδας.
Επιπλέον, στο επίκεντρο θα βρεθούν τόσο τα στοιχεία που αφορούν τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ για τον Μάρτιο του 2019 όσο και τα στοιχεία που αφορούν τις λιανικές πωλήσεις και τη μεταποιητική δραστηριότητα της χώρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης