Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Ενισχύθηκαν κατά +3% οι τιμές παραγωγού, σε ετήσια βάση, τον Φεβρουάριο του 2019

Ευρωζώνη: Ενισχύθηκαν κατά +3% οι τιμές παραγωγού, σε ετήσια βάση, τον Φεβρουάριο του 2019
Σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, οι τιμές παραγωγού στην Ευρωζώνη σημείωσαν οριακή άνοδο της τάξεως του +0,1%
Περαιτέρω άνοδο σημείωσαν οι τιμές παραγωγού στην Ευρωζώνη για τον Φεβρουάριο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (2/4) στοιχεία της Eurostat, μετά την πτώση που είχε σημειωθεί στα τέλη του προηγούμενου έτους.
Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών παραγωγού ενισχύθηκε κατά +0,1% σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2019, όταν και είχει σημειωθεί άνοδος κατά +0,3% την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν περαιτέρω άνοδο κατά +0,2%.
Παράλληλα, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, οι τιμές παραγωγού στην ενιαία νομισματική ένωση σημείωσαν άνοδο της τάξεως του +3%, έναντι ετήσιας ανόδου +2,9% τον προηγούμενο μήνα και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο +3,1%.
Όσον αφορά το σύνολο των 28 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι τιμές παραγωγού ενισχύθηκαν κατά 0,2% σε μηνιαία βάση, την ίδια στιγμή που η ετήσια άνοδος διαμορφώθηκε στο +3,1%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, οι τιμές στον τομέα της ενέργειας αυξήθηκαν κατά +0,2% σε μηνιαία βάση, την ίδια στιγμή που οι αντίστοιχη άνοδος για τις τιμές κεφαλαιουχικών και διαρκών καταναλωτικών αγαθών διαμορφώθηκε στο +0,1%.
Οι τιμές στον τομέα μη διαρκών καταναλωτικώ αγαθών παρέμειναν σταθερές σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2019, ενώ σημειώθηκε πτώση κατά -0,1% στις τιμές ενδιάμεσων αγαθών.
Εξαιρουμένων των τιμών της ενέργειας, ο δείκτης τιμών παραγωγού στην Ευρωζώνη παρέμεινε αμετάβλητος σε μηνιαία βάση.
Μεταξύ των χωρών-μελών της Ευρωζώνης, η μεγαλύτερη μηνιαία άνοδος καταγράφηκε στη Σλοβακία (+1,8%), τη Βουλγαρία (+1,5%), τη Λετονία και την Ελλάδα (αμφότερες στο +1,2%).
Αντίθετα, τα μεγαλύτερα ποσοστά πτώσης σημειώθηκαν στην Εσθονία (-1,5%), τη Δανία (-0,6%) και την Πορτογαλία (-0,5%) σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης