Τελευταία Νέα
Πολιτική

Guardian: Η selfie του Τσίπρα με τον Zaev στη Βόρεια Μακεδονία - Οι αντιδράσεις για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Guardian: Η selfie του Τσίπρα με τον Zaev στη Βόρεια Μακεδονία - Οι αντιδράσεις για τη Συμφωνία των Πρεσπών
Ο Αλέξης Τσίπρας πραγματοποιεί επίσκεψη στη Βόρεια Μακεδονία
Τον γύρο του κόσμου κάνει η selfie του Αλέξη Τσίπρα με τον Zoran Zaev στη Βόρεια Μακεδονία κατά την πρώτη επίσκεψη Έλληνα ηγέτη στη γειτονική χώρα.
Στο θέμα αναφέρεται και η βρετανική εφημερίδα Guardian σε δημοσίευμα με τίτλο: «Ο Έλληνας πρωθυπουργός σταματά για μια selfie σε ταξίδι καλής θέλησης στη Βόρεια Μακεδονία».
Στο δημοσίευμα γίνεται λόγος για μια ιστορική επίσκεψη ενώ περιλαμβάνονται και δηλώσεις του κ. Τσίπρα στο σκοπιανό πρακτορείο ειδήσεων, όπου τονίζει ότι «η Ελλάδα χρειάζεται έναν σταθερό και ασφαλή βόρειο γείτονα και η Βόρεια Μακεδονία χρειάζεται έναν ισχυρό γείτονα που να στηρίζει τις ευρωπαϊκές προοπτικές της».
Ωστόσο, η βρετανική εφημερίδα επισημαίνει και τις αντιδράσεις εθνικιστών και στις δύο χώρες όσον αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών.
«Αλλά όταν ο ίδιος (ο κ. Τσίπρας) και ο Zaev "τόνιζαν" τη φιλία τους βγάζοντας selfies έξω από το κτίριο της Βουλής στα Σκόπια, και οι δύο γνωρίζουν πολύ καλά ότι η συμφωνία για την αλλαγή του ονόματος έχει εξαγριώσει τους εθνικιστές» επισημαίνεται στο δημοσίευμα.
Όπως αναφέρεται, το κλίμα έχει επιδεινωθεί στη Βόρεια Ελλάδα όπου η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα κατηγορείται για προδοσία.
Κάθε δημοσκόπηση μετά τη συμφωνία δείχνει ότι περίπου το 70% των Ελλήνων είναι κατά της συμφωνίας.
Αντιδράσεις, όμως, υπάρχουν και στη Βόρεια Μακεδονία, όπου η Συμφωνία των Πρεσπών θεωρείται ως μια ταπεινωτική παραχώρηση στην Ελλάδα σε μια εποχή που η είσοδος στην ΕΕ δεν θεωρείται δεδομένη.
 


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης