Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Μηχανικοί: Εισπράττουν 100 ευρώ και πληρώνουν 110 ευρώ σε ασφάλιση και φορολογία

tags :
Μηχανικοί: Εισπράττουν 100 ευρώ και πληρώνουν 110 ευρώ σε ασφάλιση και φορολογία
Τα στοιχεία που παρουσίασε το ΤΕΕ
Ασφαλιστικο - φορολογική επιδρομή στην τσέπη χιλιάδων μηχανικών κάνει ο νέος τρόπος υπολογισμού εισφορών και αναδρομικών για την επικουρική ασφάλιση στον ΕΤΕΑΕΠ οι οποίοι θα πληρώσουν το 20%-40%,του εισοδήματός τους, ενώ το υπόλοιπο 60%-70% θα πάει σε κύρια ασφάλιση και φορολογία.
Το ΤΕΕ παρουσίασε συγκεκριμένα παραδείγματα, ανά κατηγορία εισοδήματος, που αποδεικνύουν με τον πιο γλαφυρό τρόπο την αναποτελεσματικότητα και τον παραλογισμό του νέου ασφαλιστικού και φορολογικού συστήματος.
Συγκεκριμένα με τις νέες εισφορές για επικουρική κάλυψη και τα αναδρομικά παλιότερων ετών, που προστίθενται στις εισφορές του ΕΦΚΑ και τη φορολογία, η συνολική επιβάρυνση δεν ξεπερνά απλώς το 100% του εισοδήματος.
Πρέπει να δανειστούν για να πληρώσουν το κράτος!
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, τρεις στους τέσσερις, το 74,7%, των ελεύθερων επαγγελματιών δήλωσε εισοδήματα έως 10.000 ευρώ.
Οι αμοιβές, οι κρατήσεις, οι οικοδομικές άδειες, τα ενεργειακά πιστοποιητικά, τα αυθαίρετα, τα τοπογραφικά, όλες οι εργασίες σχεδόν υλοποιούνται ηλεκτρονικά μέσα από βάσεις δεδομένων και πληρωμές μέσω τραπεζών.
Είναι χαρακτηριστικά τα παραδείγματα ότι μηχανικός με 5.000 φορολογητέο εισόδημα θα πρέπει να πληρώσει περίπου 5.200 ευρώ σε ασφαλιστικά ταμεία και φορολογία.


Αντώνης Βασιλόπουλος
antonpaper@yahoo.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης