Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Ενισχύθηκαν κατά +0,4% οι λιανικές πωλήσεις, σε μηνιαία βάση, τον Φεβρουάριο του 2019

Ευρωζώνη: Ενισχύθηκαν κατά +0,4% οι λιανικές πωλήσεις, σε μηνιαία βάση, τον Φεβρουάριο του 2019
Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, οι λιανικές πωλήσεις σημείωσαν άνοδο της τάξεως του +2,8%
Περαιτέρω άνοδο κατέγραψαν οι λιανικές πωλήσεις στην Ευρωζώνη για τον Φεβρουάριο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (3/4) στοιχεία της Eurostat, τα οποία ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, ο συνολικός όγκος λιανικών πωλήσεων κατέγραψε άνοδο της τάξεως του +0,4% σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2019, όταν και είχε σημειωθεί άνοδος κατά +0,9%, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν αύξηση κατά +0,3%.
Παράλληλα, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, οι λιανικές πωλήσεις στην ενιαία νομισματική ένωση κατέγραψαν άνοδο της τάξεως του +2,8%, έναντι ετήσιας ανόδου +2,2% τον προηγούμενο μήνα και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο +2,3%.
Όσον αφορά το σύνολο των 28 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σημειώθηκε άνοδος κατά +0,4% σε μηνιαία βάση, την ίδια στιγμή που η ετήσια άνοδος διαμορφώθηκε στο +3,3%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, η μεγαλύτερη μηνιαία άνοδος καταγράφηκε στα μη εδώδιμα προϊόντα, όπου οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά +0,9% ενώ αντίθετα, οι πωλήσεις στον τομέα καυσίμων υποχώρησαν κατά -0,7%.
Μεταξύ των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα μεγαλύτερα ποσοστα ανόδου καταγράφηκαν στην Κροατία (+4,4%) το Βέλγιο και τη Λετονία (αμφότερες στο +1,6%) ενώ αντίθετα τα σημαντικότερα ποσοστά πτώσης σημειώθηκαν στην Πορτογαλία (-1%) και τη Σλοβακία (-1,5%).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης