Τελευταία Νέα
Διεθνή

Περαιτέρω άνοδο καταγράφει ο χρυσός λόγω δολαρίου - Στο +0,20% και τα 1.298,05 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Περαιτέρω άνοδο καταγράφει ο χρυσός λόγω δολαρίου - Στο +0,20% και τα 1.298,05 δολ. ανά ουγγιά
Η τιμή του πολύτιμου μετάλλου σημειώνει ανάκαμψη μετά από τις απώλειες των προηγούμενων ημερών
Άνοδο καταγράφει σήμερα Τετάρτη (3/4) ο χρυσός, επιχειρώντας να επιστρέψει ξανά στη ζώνη των 1.300 δολ. ανά ουγγιά, δεχόμενος ώθηση από την πτώση του αμερικανικού δολαρίου.
Ειδικότερα, η τιμή συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Μαΐου ενισχύεται κατά +0,20% στα 1.298,05 δολ. ανά ουγγιά, την ίδια στιγμή που ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ, ο οποίος μετρά την ισχύ του νομίσματος έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, υποχωρεί κατά -0,34% στις 96,59 μονάδες.
Οι επενδυτές παραμένουν επικεντρωμένοι τόσο στις εξελίξει που αφορούν τις εμπροικές συνομιλίες ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα, όσο και στην επερχόμενη αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Χθες (2/4) η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Theresa May, δήλωσε ότι θα ζητήσει μία ακόμη καθυστέρηση του Brexit, η οποία ωστόσο δεν θα ξεπεράσει τις 22 Μαΐου, προκειμένου να μη συμμετάσχει το Ηνωμένο Βασίλειο στις ευρωεκλογές.
Τα στοιχεία που αφορούν τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ για τον Μάρτιο του 2019, και τα οποία αναμένεται να δημοσιευθούν την Παρασκευή (5/4) αναμένεται επίσης να βρεθούν στο επίκεντρο, εν μέσω προβληματισμών των επενδυτών για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας κατά τους επόμενους μήνες.
«Ο χρυσός παίρνει ακόμα μία ανάσα, αν και οι παγκόσμιες ανησυχίες αναφορικά με το ενδεχόμενο ύφεσης παρέχουν στήριξη», σχολιάζει ο αναλυτής πολύτιμων μετάλλων της RBC Wealth Management, George Gero.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης