Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

«Eίσοδος» στον κόσμο των Startups στην πρεμιέρα της σειράς ντοκιμαντέρ «Start-up Ελλάδα», στο Cosmote History HD

tags :
«Eίσοδος» στον κόσμο των Startups στην πρεμιέρα της σειράς ντοκιμαντέρ «Start-up Ελλάδα», στο Cosmote History HD
Στο πρώτο επεισόδιο της σειράς γίνεται μία αρχική γνωριμία με τον κόσμο των startups, αλλά και των νέων εταιρειών επιχειρηματικών συμμετοχών (funds)
Πρεμιέρα στο COSMOTE HISTORY HD κάνει την Κυριακή 7/4 στις 20.15 η νέα σειρά παραγωγής COSMOTE TV «Start-up Ελλάδα», με πυρήνα το νέο κύμα ελληνικής επιχειρηματικότητας που παρουσιάζεται μέσα από τις ιστορίες επιχειρηματιών από όλη τη χώρα.
Από το Κιλκίς έως τις γειτονιές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, άνθρωποι που αντιμετώπισαν τις προκλήσεις της αγοράς με όπλα την καινοτομία, τις νέες ιδέες και τα "έξυπνα" προϊόντα, αφηγούνται τον τρόπο με τον οποίο προσέγγισαν τον αγρο-διατροφικό τομέα, τη νέα αστική οικοτεχνία και την ηλεκτρονική επιχειρηματικότητα και κατάφεραν να υλοποιήσουν τις ιδέες τους.
Στο πρώτο επεισόδιο της σειράς γίνεται μία αρχική γνωριμία με τον κόσμο των startups, αλλά και των νέων εταιρειών επιχειρηματικών συμμετοχών (funds).
Παράλληλα, παρουσιάζονται το συνεταιριστικό εγχείρημα μιας ομάδας γυναικών στο Παλαιό Γυναικόκαστρο του Κιλκίς που ασχολείται με την αγελαδοτροφία, μια αστική οικοτεχνία στη γειτονιά του Ψυρρή που φτιάχνει χειροποίητες τσάντες, μια ηλεκτρονική πλατφόρμα για δωρεές και ένα μικρό εργαστήριο στα περίχωρα της Χαλκίδας, που φημίζεται για την ιδιαίτερη χορτόσουπά του.
Κάθε επεισόδιο του «Start-up Ελλάδα» θα προβάλλεται σε επανάληψη κάθε Πέμπτη στις 17.00. Τη σειρά επιμελείται ο δημοσιογράφος Κώστας Τσαούσης.
«Ο κόσμος των Ελλήνων» επιστρέφει στο COSMOTE HISTORY HD με νέο επεισόδιο την Παρασκευή 5/4 στις 22.00 παρουσιάζοντας τη «γέννηση» του βυζαντινού πολιτισμού, ο οποίος «άνθισε» μετά το τέλος της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, αλλά και τον τρόπο που επηρέασε και επηρεάστηκε από τους Έλληνες.
Με γυρίσματα σε Ελλάδα, Τουρκία, Ιταλία, Ιράν, Αίγυπτο, Βουλγαρία, Γερμανία και στα σημαντικότερα αρχαιολογικά αξιοθέατα των χωρών αυτών, αλλά και μέσα από συνεντεύξεις με κορυφαίους αρχαιολόγους, ιστορικούς και ακαδημαϊκούς, τα επεισόδια της σειράς παρουσιάζουν τον τρόπο με τον οποίο, ο κόσμος των Ελλήνων επηρέασε κι εξακολουθεί να επηρεάζει τις τέχνες, την επιστήμη, την πολιτική, τη φιλοσοφία, ακόμη και την αρχιτεκτονική.
Η σειρά ντοκιμαντέρ «Ο κόσμος των Ελλήνων» προβάλλεται και σε επανάληψη κάθε Τρίτη στις 18.00.
Επίσης, η σειρά παραγωγής COSMOTE TV «Αποτυπώματα» παρουσιάζει την Τετάρτη 10/4, στις 21.00 τις σημαίες που χρησιμοποίησαν οι Έλληνες από την Επανάσταση του 1821 μέχρι και το 1978, χρονιά που η ελληνική σημαία πήρε τη μορφή που ξέρουμε σήμερα.
Η σειρά προβάλλεται και σε επανάληψη κάθε Δευτέρα στις 16.00.
Στο πρόγραμμα του COSMOTE HISTORY HD ξεχωρίζουν, ακόμα, τα δύο νέα επεισόδια της σειράς παραγωγής COSMOTE TV «Φράσεις με ιστορία», στα οποία το Σαββατοκύριακο 6-7/4 κορυφαίοι ακαδημαϊκοί και άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών αναλύουν αντίστοιχα τις φράσεις «Μη μου τους κύκλους τάραττε» και «Δούρειος ίππος» (20.50).
Τέλος, την Κυριακή 7/4 στις 21.00 έρχεται σε Α΄ προβολή, στα πλαίσια του ομώνυμου μηνιαίου αφιερώματος, η νέα σειρά παραγωγής COSMOTE TV «Ιστορίες Πετροογέφυρων» για την ιστορία τεσσάρων σπουδαίων πετρογέφυρων της Ελλάδας και το «αποτύπωμά» τους στην εποχή μας.
Στο πρώτο επεισόδιο της σειράς, η δημοσιογράφος Μαρία Καρχιλάκη με τη βοήθεια ακαδημαϊκών, αλλά και ντόπιων τεχνιτών αποκαλύπτουν την ιστορία του γεφυριού της «Κόνιτσας», του μεγαλύτερου μονότοξου γεφυριού της χώρας.
Τα επεισόδια των σειρών «Αποτυπώματα», «Ο κόσμος των Ελλήνων, «Φράσεις με ιστορία», «Start-up Ελλάδα» και του αφιερώματος «Ιστορίες Πετρογέφυρων» είναι διαθέσιμα μετά την προβολή τους on demand στην υπηρεσία COSMOTE TV PLUS.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης