Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Schaeuble τελικά έκανε πολύ κακό στη γερμανική οικονομία... λόγω αυστηρότητας!

tags :
Ο Schaeuble τελικά έκανε πολύ κακό στη γερμανική οικονομία... λόγω αυστηρότητας!
Η συμπεριφορά των Γερμανών αποδίδεται στην κουλτούρα των γερμανών να υπερβούν τα όρια που θέτει το Σύνταγμά τους στο χρέος
Μπορεί ο πρώην υπουργός οικονομικών της Γερμανίας, W. Schauble, να έμεινε στην ιστορία, μεταξύ άλλων, για την αυστηρή τήρηση των δημοσιονομικών κανόνων, αλλά τελικά μάλλον έκανε κακό στην οικονομία της χώρας του.
Όπως επισημαίνεται πλέον από τους αναλυτές, η Γερμανία εμφανίζει σημαντική υστέρηση στις επενδύσεις σε υποδομές, οι οποίες είναι η βάση για την οικονομική δραστηριότητα κάθε χώρας.
Μάλιστα στο παρακάτω γράφημα που δείχνει τις επενδύσεις των Γερμανίας, Ισπανίας, Γαλλίας, Ιταλίας και Ηνωμένο Βασίλειο, όπου και η γερμανική κυβέρνηση δείχνει ότι τα ποσά που επενδύσει σε υποδομές είναι σημαντικά χαμηλότερες την τελευταία τριακονταετία.

Σε αυτό το πλαίσιο, όπως επισημαίνουν οι αναλυτές των Bruegel, Destatis και TS Lombard, η συμπεριφορά αυτή αποδίδεται στην κουλτούρα των γερμανών να υπερβούν τα όρια που θέτει το Σύνταγμά τους στο χρέος.
Εντούτοις, έπειτα από χρόνια υποεπενδύσεων σε υποδομές, εκπαίδευση, οδικά δίκτυα και ψηφιακές υπηρεσίες, η οικονομία γρήγορα θα περιέλθει σε δυσμενή θέση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης