Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακά κέρδη 0,1% για τον χρυσό, στα 1.295,60 δολ. ανά ουγγιά - Εβδομαδιαία πτώση 0,2%

tags :
Οριακά κέρδη 0,1% για τον χρυσό, στα 1.295,60 δολ. ανά ουγγιά - Εβδομαδιαία πτώση 0,2%
Η τιμή του χρυσού παραδόσεως Ιουνίου έκλεισε με οριακή άνοδο 0,1% ή 1,3 δολ., στα 1.295,60 δολ. ανά ουγγιά
Με οριακά κέρδη έκλεισε σήμερα (5/4/2019) ο χρυσός, μετά από τρεις συνεχόμενες ημέρες πτώσης, με τους επενδυτές να τηρούν στάση αναμονής, παρακολουθώντας τις εξελίξεις γύρω από τις εμπορικές διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα.
Ο τελευταίος γύρος εμπορικών συνομιλιών στην Ουάσιγκτον ολοκληρώθηκε χωρίς σημαντικά συμπεράσματα.
Ωστόσο, μέσω επιστολής που έστειλε στον Αμερικανό πρόεδρο, Donald Trump, ο Κινέζος ομόλογός του, Xi Jinping, δήλωσε ότι έχει σημειωθεί ουσιαστική πρόοδος στις εμπορικές συνομιλίες, ζητώντας παράλληλα ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων το συντομότερο δυνατό.
Νωρίτερα, το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua ανέφερε ότι ο αντιπρόεδρος της κινεζικής κυβέρνησης, Liu He, ο οποίος είχε χθες (4/4) συνάντηση με τον Trump στην Ουάσιγκτον, δήλωσε ότι έχει επιτευχθεί νέα συναίνεση αναφορικά με το κείμενο μίας εμπορικής συμφωνίας.
Από την πλευρά του, ο Αμερικανός πρόεδρος επεσήμανε ότι «έχουμε δρόμο να διανύσουμε, αλλά δεν είμαστε πολύ μακριά», εκτιμώντας παράλληλα ότι θα υπάρξει μία «μνημειώδης» ανακοίνωση μέσα στις επόμενες εβδομάδες.
Η τιμή του χρυσού παραδόσεως Ιουνίου έκλεισε σήμερα με οριακή άνοδο 0,1% ή 1,3 δολ., στα 1.295,60 δολ. ανά ουγγιά.
Τα κέρδη του ευρώ παρέμειναν, πάντως, περιορισμένα, καθώς ορισμένα θετικά στοιχεία για την αμερικανική οικονομία ώθησαν υψηλότερα το δολάριο.
Σημερινά στοιχεία έδειξαν ότι η δημιουργία θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ κατέγραψε σημαντική ανάκαμψη τον Μάρτιο του 2019, σε μία ένδειξη ότι η ανάπτυξη της μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου είναι έτοιμη να ανεβάσει… ταχύτητα.
Συγκεκριμένα, οι θέσεις εργασίας αυξήθηκαν κατά 196.000 τον περασμένο μήνα, πολύ περισσότερο από τις 175.000 θέσεις που προέβλεπαν οι οικονομολόγοι, ενώ το ποσοστό της ανεργίας παρέμεινε αμετάβλητο στο χαμηλό σχεδόν 50 ετών του 3,8%, σε αντιστοιχία με τις προβλέψεις.
Ο δείκτης δολαρίου -που παρακολουθεί το αμερικανικό νόμισμα έναντι ενός καλαθιού έξι σημαντικών νομισμάτων- ενισχύεται κατά 0,1% στις 97,4 μονάδες, με την στερλίνα να καταγράφει πτώση 0,4% έναντι του αμερικανικού νομίσματος, στο 1,303 δολ., εν μέσω αβεβαιότητας για το Brexit.
Η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Theresa May, ζήτησε με επιστολή της στις Βρυξέλλες νέα παράταση του Brexit έως τις 30 Ιουνίου, την ώρα που ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Donald Tusk, φέρεται έτοιμος να υποβάλει πρόταση προς τη May για μια «ευέλικτη» παράταση 12 μηνών της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ.
Σημειώνεται ότι η άνοδος του δολαρίου τείνει να ασκεί πιέσεις στα εμπορεύματα που συνδέονται με το νόμισμα, όπως ο χρυσός, καθώς καθιστά ακριβότερη την αγορά τους από κατόχους άλλων νομισμάτων.
Σε εβδομαδιαία βάση, ο χρυσός κατέγραψε απώλειες 0,2%.


www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης