Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τετ α τετ του Θεοχαρόπουλου με τον Τσίπρα, μετά την απόφαση της ΔΗΜΑΡ να ενώσει τις δυνάμεις της με τον ΣΥΡΙΖΑ

Τετ α τετ του Θεοχαρόπουλου με τον Τσίπρα, μετά την απόφαση της ΔΗΜΑΡ να ενώσει τις δυνάμεις της με τον ΣΥΡΙΖΑ
Η συνάντηση θα γίνει στο γραφείο του Α. Τσίπρα στη Βουλή  
Συνάντηση με τον πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Α. Τσίπρα, στο γραφείο τουστη Βουλή, αναμένεται να έχει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θ. Θεοχαρόπουλος.
Η εν λόγω συνάντηση γίνεται μετά την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ να ενώσει τις δυνάμεις της με τον ΣΥΡΙΖΑ και όλες τις κινήσεις και τους ενεργούς πολίτες που συμμετέχουν στην Προοδευτική Συμμαχία, ενώ προηγείται της ομιλίας του Α. Τσίπρα στο Γαλάτσι που είναι προγραμματισμένη για τις 18:00.
Στη συνάντηση, σύμφωνα με πληροφορίες, τον Θ. Θεοχαρόπουλο θα συνοδεύουν ο Δ. Χατζησωκράτης, ο Δ. Χαλαζωνίτης, ο γραμματέας της ΚΕ Στ. Καλπάκης, η Χρ. Παπαδοπούλου, η  Ευγ.  Αρσένη, ο Γ. Αργυρός και ο  Γ. Παπαβασιλόπουλος
«Eνώνουμε δυνάμεις. Για την Ελλάδα των πολλών. Για την Ευρώπη των λαών», τόνισε νωρίτερα σε ανάρτησή του στο twitter ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Α. Τσίπρας, προαναγγέλλοντας επί της ουσίας το κεντρικό σύνθημα της Πανελλαδικής Συνάντησης Για μια Μεγάλη Προοδευτική Συμμαχία σε Ελλάδα και Ευρώπη που θα γίνει το απόγευμα στο Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου.
Μάλιστα, συνοδεύει την ανάρτησή του με την αφίσα της εκδήλωσης, η οποία θα ξεκινήσει με τη δική του ομιλία στις 6 το απόγευμα.

Η απόφαση της ΚΕ της ΔΗΜΑΡ

Να ενώσει τις δυνάμεις της με τον ΣΥΡΙΖΑ και όλες τις κινήσεις και τους ενεργούς πολίτες που συμμετέχουν στην Προοδευτική Συμμαχία, ενόψει των μεγάλων εκλογικών αναμετρήσεων, αποφάσισε το μεσημέρι η Κεντρική Επιτροπή της Δημοκρατικής Αριστεράς (ΔΗΜΑΡ), η οποία συνεδρίασε σήμερα.
Στην απόφαση της ΚΕ της ΔΗΜΑΡ , η οποία ψηφίστηκε με 30 ψήφους υπέρ και 3 κατά (ποσοστό 91%), αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «η συνεργασία αυτή θα είναι μια ισότιμη σχέση με όρους πολιτικής και οργανωτικής αυτονομίας.
Οι πολιτικές θέσεις της ΔΗΜΑΡ θα εκφράζονται με αυθεντικό τρόπο, μέσω της πολιτικής και οργανωτικής αυτονομίας».
«Η συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ με το δικό της διακριτό πλαίσιο θέσεων θα έχει θετική συμβολή στο να δημιουργηθούν προϋποθέσεις για να συντελεστεί στη χώρα μια πραγματικά προοδευτική αλλαγή με σύγχρονο, ρεαλιστικό, μεταρρυθμιστικό σχέδιο», τονίζεται στην απόφαση.
«Θεωρούμε ότι αυτό που μας ενώνει είναι το παρόν και κυρίως το μέλλον για την ανάγκη ανάδειξης μιας πραγματικά προοδευτικής πολιτικής σε Ελλάδα και Ευρώπη, παραμερίζοντας άλλα όχι σβήνοντας, τις διαφορές μας για το παρελθόν, για κυβερνητικές πολιτικές που ασκήθηκαν και τις υπαρκτές μας διαφωνίες σε μια σειρά ζητημάτων», όπως σημειώνεται μεταξύ άλλων.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης