Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χατζηδάκης (ΝΔ): Στις ευρωεκλογές ο κόσμος θα στείλει τα μηνύματά του - Θέλει να απαλλαγεί από αυτή την κυβέρνηση

Χατζηδάκης (ΝΔ): Στις ευρωεκλογές ο κόσμος θα στείλει τα μηνύματά του - Θέλει να απαλλαγεί από αυτή την κυβέρνηση
"Η Ελλάδα τους τελευταίους μήνες βιώνει μια πολιτική Μαυρογυαλούρου από την πλευρά της κυβέρνησης", σύμφωνα με τον Κ. Χατζηδάκη
«Οι ευρωεκλογές έχουν πολιτικό χαρακτήρα εφόσον είναι η πρώτη εκλογική αναμέτρηση μετά από 4 χρόνια» και «ο κόσμος θα στείλει τα μηνύματά του τόσο στην κυβέρνηση όσο και στην αντιπολίτευση», σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της ΝΔ, Κ. Χατζηδάκη.
Ο κ. Χατζηδάκης σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων αναφέρει πως όπου και να πάει ακούει εντονότερα και περισσότερο «το μήνυμα «φύγετε!», συμπληρώνοντας  ότι «ο κόσμος θέλει να απαλλαγεί από αυτή την κυβέρνηση».
Σημειώνει ότι ο ίδιος έχει διατελέσει 13 χρόνια ευρωβουλευτής και πάντα θέλει στις ευρωεκλογές να μιλάμε όσο το δυνατόν περισσότερο για την Ευρώπη.
«Θέλουμε μια Ευρώπη αποτελεσματική.
Μια Ευρώπη αλληλέγγυα.
Μια Ευρώπη δημοκρατική.
Ταυτόχρονα θέλουμε μια Ελλάδα η οποία να είναι στην 1η ταχύτητα της Ευρώπης.
Να μην είναι σε έναν θάλαμο υγειονομικής απομόνωσης και να σέρνεται χωρίς ελπίδα και προοπτική, όπως συμβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία χρόνια.
Μια Ελλάδα που να εφαρμόζει στην πράξη τις καλές ευρωπαϊκές πρακτικές», όπως τονίζει.
Κληθείς να εκτιμήσει τον χρόνο διεξαγωγής των εθνικών εκλογών, ο κ. Χατζηδάκης επισημαίνει ότι «η λογική λέει πως θα γίνουν νωρίς».
Κατά τον ίδιο, "η Ελλάδα τους τελευταίους μήνες βιώνει μια πολιτική Μαυρογυαλούρου από την πλευρά της κυβέρνησης, ενώ η αβεβαιότητα που έχει προκληθεί ζημιώνει την αγορά και την οικονομία.
Οι δημοσκοπήσεις είναι αρνητικές για τον κ. Τσίπρα για όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις.
Η λογική λέει πως οι εκλογές θα γίνουν νωρίς, αλλά από εκεί και πέρα καταλαβαίνω ότι η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία».
Κάνοντας αναφορά στο μέτωπο της οικονομίας, ο κ. Χατζηδάκης μεταξύ άλλων υπογραμμίζει πως «μετά από ένα τσουβάλι μέτρα και 2 μνημόνια που υπέγραψε ο κ. Τσίπρας η οικονομία μας σέρνεται», αλλά και ότι «η ιδεοληπτική κυβέρνηση του κ. Τσίπρα υπονομεύει και τελικά μπλοκάρει όλες τις μεγάλες επενδύσεις που μπορούν να γίνουν στη χώρα»
«Δυστυχώς στον ΣΥΡΙΖΑ δεν προωθούν πραγματικά επενδύσεις και νέες δουλειές. Θέλουν να διαχειρίζονται τη μιζέρια και να μοιράζουν ψεύτικους μπουναμάδες», σημειώνει χαρακτηριστικά.
Υπογραμμίζει δε ότι «για τις επενδύσεις κλειδί είναι η λέξη εμπιστοσύνη.
Να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία.
Αυτό θα συμβεί σε μεγάλο βαθμό αμέσως μετά την πολιτική αλλαγή, διότι ο ίδιος ο σχηματισμός της κυβέρνησης Μητσοτάκη θα στείλει το μήνυμα σε αγορές και επενδυτές ότι η Ελλάδα απέκτησε μια κανονική ευρωπαϊκή κυβέρνηση».
Ακόμη, χαρακτηρίζει ως «τουλάχιστον περίεργη» την υπόθεση Πετσίτη και όπως αναφέρει «υπάρχουν πολλές συμπτώσεις και ανακύπτουν σοβαρά ερωτήματα.
 Η κυβέρνηση, συνεπώς, δεν μπορεί να κάνει ότι δεν την βλέπει και να απαντά με μισόλογα ή να μιλάει για fake news.
Χρειάζονται ξεκάθαρες απαντήσεις.
Κυρίως από τον κ. Τσίπρα και τον κ. Παππά».
Ακόμη, ο κ. Χατζηδάκης χαρακτηρίζει υποκριτικά τα όσα λέει η κυβέρνηση για τα δάνεια της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σημειώνοντας ότι «η Νέα Δημοκρατία καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να αποπληρώσει τα δάνειά της».
«Έχουμε μειώσει κατά 75% τα λειτουργικά μας έξοδα.
Έχουμε περάσει στο καταστατικό μας τη δέσμευση ότι το κόμμα δεν θα ξαναπάρει ποτέ δάνεια.
Και η ετήσια κρατική χρηματοδότησή μας πηγαίνει όλη στην αποπληρωμή των δανείων μας.
Γίνεται λοιπόν μεγάλη προσπάθεια, σημαντική εξυγίανση και μπαταχτσήδες δεν είμαστε», υπογραμμίζει ο κ. Χατζηδάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης