Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βούτσης: Μετά τους ΑΝΕΛ είμαστε υποχρεωμένοι να ανοίξουμε τη συζήτηση για συμμαχίες του προοδευτικού χώρου

Βούτσης: Μετά τους ΑΝΕΛ είμαστε υποχρεωμένοι να ανοίξουμε τη συζήτηση για συμμαχίες του προοδευτικού χώρου
"Mετά τη λήξη της συνεργασίας με τους ΑΝΕΛ είμαστε υποχρεωμένοι να ανοίξουμε τη συζήτηση για ευρείες συμμαχίες του προοδευτικού χώρου", αναφέρει ο Ν. Βούτσης
«Η προσέγγισή μας δεν είναι χειραγωγική σε σχέση με το ΚΙΝΑΛ, αλλά μπορεί να λειτουργήσει ως εμβρυουλκός για μελλοντικές αλλαγές και συμμαχίες, αναφέρει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Documento ο πρόεδρος της Βουλής, Ν. Βούτσης, αναφορικά με τον εάν η στάση του ΚΙΝΑΛ για στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ δημιουργεί αμφιβολίες για το κατά πόσο αποτελεί μέρος του προοδευτικού χώρου.
Ο κ. Βούτσης τονίζει μάλιστα πως «πρέπει να καταλάβουν όλοι και στον δικό μας χώρο ότι μετά τη λήξη της συνεργασίας με τους ΑΝΕΛ είμαστε υποχρεωμένοι να ανοίξουμε τη συζήτηση για ευρείες συμμαχίες του προοδευτικού χώρου», συμπληρώνοντας ότι η μπαγκέτα θα κρατιέται από τη ριζοσπαστική Αριστερά.
Περαιτέρω, χαρακτηρίζει το ταξίδι του πρωθυπουργού στη Βόρεια Μακεδονία ιστορικό και υπογραμμίζει ότι μέσα από την οικονομική διασύνδεση και την εμφάνιση ενός πεδίου συνεργασίας στην ενέργεια και τις επενδύσεις θα διαμορφωθεί ένα διαφορετικό κλίμα το οποίο είναι βασικό αλλά δεν αρκεί.
«Διότι, λόγω καθυστερήσεων από την πλευρά της κυβέρνηση, αντί η πραγματικά πολύ καλή συμφωνία να εξηγηθεί στο λαό και ιδιαίτερα στην ελληνική Μακεδονία, επί της ουσίας προέκυψε μια επανάπαυση με το σκεπτικό ότι τα θετικά της συμφωνίας είναι προφανή», εξηγεί.
Ο κ. Βούτσης σημειώνει  χαρακτηριστικά ότι «όταν συγκυβερνάς με μια πολιτική δύναμη που έχει κόκκινη γραμμή το μακεδονικό και ο πρόεδρός της και υπουργός Αμύνης εκφράζει ενώπιον διεθνών οργανισμών την αντίθεσή του, είναι σαφές ότι το γεγονός αυτό θα οδηγήσει σε έναν ουσιαστικό παροπλισμό των θετικών επιχειρημάτων επί της συμφωνίας».
Τέλος, ερωτηθείς για το εάν η υποψηφιότητα του Πέτρου Κόκκαλη είναι αποτέλεσμα τακτικής συμμαχίας ή οικειοποίηση ενός "όπλου" των αντιπάλων, ο κ. Βούτσης απαντά ότι «ο λαός του Ολυμπιακού δεν ψήφιζε με βάση την ιδιοκτησία.
'Ενα μέρος αυτού του κόσμου βεβαίως επηρεάζεται και απ' αυτό.
Αλίμονο όμως αν τα εκατομμύρια κόσμου που υποστηρίζουν την εκάστοτε ομάδα έβαζαν στην μπάντα τα οικονομικά, κοινωνικά και προσωπικά θέματα στη βάση τού ποιός είναι ο πρόεδρος της ομάδας».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης