Πολιτική

Με Κεντροαριστερά και «λαμπερούς» υποψήφιους για τις ευρωεκλογές επιχειρεί ο Τσίπρας την ανάταξη του ΣΥΡΙΖΑ

Με Κεντροαριστερά και «λαμπερούς» υποψήφιους για τις ευρωεκλογές επιχειρεί ο Τσίπρας την ανάταξη του ΣΥΡΙΖΑ
O Αλέξης Τσίπρας σηματοδότησε την έναρξη της προεκλογικής περιόδου με πρώτο σταθμό τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές στις 26 Μαΐου
Την ανάταξη του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί ο Αλέξης Τσίπρας με την συγκρότηση της Προοδευτικής Συμμαχίας ανάμεσα στο κυβερνών κόμμα και τις δυνάμεις της Κεντροαριστεράς η οποία επισφραγίστηκε με την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (6/4/2019) στο Γαλάτσι.
Με την ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας σηματοδότησε την έναρξη της προεκλογικής περιόδου με πρώτο σταθμό τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές στις 26 Μαΐου.
Ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε σκληρή κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη επιχειρώντας να αναδείξει με τον πιο εμφατικό τρόπο τις διαχωριστικές γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ.
Οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης ήταν έντονες με τη ΝΔ να υπενθυμίζει τη συγκυβέρνηση με τους ΑΝΕΛ και με το Κίνημα Αλλαγής να κάνει λόγο για πολιτική με ακροδεξιούς και γυρολόγους.
Στο κυβερνών κόμμα αποτιμούν θετικά την εκδήλωση στις ολυμπιακές εγκαταστάσεις του Γαλατσίου παρά το γεγονός ότι υπάρχουν στελέχη στο ΣΥΡΙΖΑ που παρακολουθούν με μεγάλη επιφύλαξη τη συμπόρευση με τις δυνάμεις της Κεντροαριστεράς.
Την ίδια στιγμή, το κλίμα πόλωσης απλώνεται σαν «πέπλο» στο πολιτικό σκηνικό με την υπόθεση Πετσίτη να βρίσκεται σταθερά τις τελευταίες ημέρες στο προσκήνιο και νέα στοιχεία να βλέπουν συνεχώς το φως της δημοσιότητας.
Ενώ οι σφυγμομετρήσεις της κοινής γνώμης που έρχονται στη δημοσιότητα, από την άλλη,  δεν αποτυπώνουν τα επιθυμητά αποτελέσματα για τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς όλες δίνουν σταθερό προβάδισμα της ΝΔ με τη διαφορά κάποιες φορές να αγγίζει ακόμη και διψήφιο αριθμό.
Μέσα σε αυτό το σκηνικό, εντείνεται η φημολογία τις τελευταίες ημέρες ότι η υπόθεση Novartis την εβδομάδα που διανύουμε αναμένεται να ανασυρθεί και πάλι με τις πληροφορίες στο παρασκήνιο να κάνουν λόγο για εμπλοκή πολιτικών προσώπων και στελεχών που προέρχονται από την αντιπολίτευση.
Πολιτικοί παρατηρητές, εκτιμούν ότι η εν λόγω υπόθεση αποτελεί ένα από τα τελευταία «όπλα» στη φαρέτρα της κυβέρνησης στην προσπάθεια της να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα που επικρατεί τους τελευταίους μήνες και να ανακόψει τη δημοσκοπική της φθορά η οποία μοιάζει πλέον παγιωμένη στις δημοσκοπήσεις που διαδέχονται η μία την άλλη.

Την Τρίτη οι υποψήφιοι για τις ευρωκάλπες

Στο μεταξύ στο κυβερνητικό στρατόπεδο επικεντρώνουν την προσοχή τους στα πρόσωπα που υπολείπονται για να ολοκληρωθεί το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ με στόχο να σηματοδοτήσουν την πολιτική σημασία της εκλογικής αναμέτρησης που επίκειται σε λιγότερο από δύο μήνες.
Οι πληροφορίες επιμένουν ότι στο στίβο των ευρωεκλογών θα εισέλθει ένα υπουργικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς όμως ακόμη να έχει κλειδώσει.
Σε αυτό το πλαίσιο, το όνομα της Έφης Αχτσιόγλου παραμένει σταθερά στο τραπέζι ενώ ακούγεται και το όνομα του βουλευτή Νίκου Φίλη παρά το γεγονός ότι αμφότεροι έχουν εκφράσει την απροθυμία τους.
Στο ευρωψηφοδέλτιο αναμένεται να περιλαμβάνονται επίσης πρόσωπα από τον καλλιτεχνικό χώρο καθώς και από τον χώρο της Κεντροαριστεράς με δεδομένους στη λίστα την Έλενα Κουντουρά και τον Σπύρο Δανέλλη.
Η δημοσιοποίηση των ονομάτων που θα συμπληρώσουν το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές αναμένεται να γίνει την Τρίτη (9/4) οπότε και συνεδριάζει και η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.
 
Χρύσα Κλειτσιώτη
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης