Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Αρχίζει την προεκλογική εκστρατεία της Lega ενόψει ευρωεκλογών ο Salvini

tags :
Ιταλία: Αρχίζει την προεκλογική εκστρατεία της Lega ενόψει ευρωεκλογών ο Salvini
Συμμαχία με άλλα ακροδεξιά κόμματα της Ευρώπης αναμένεται να ανακοινώσει ο επικεφαλής της Lega
Την προεκλογική εκστρατεία της Lega, του ισχυρότερου αυτού τη στιγμή πολιτικού κόμματος της Ιταλάις, αναμένεται να κηρύξει σήμερα Δευτέρα 8/4 ο επικεφαλής του κόμματος και υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας, Matteo Salvini ενόψει των ευρωεκλογών του Μαΐου.
Ο Salvini, ο οποίος θα μιλήσει σε εκδήλωση με βασικό σύνθημα «Προς μιας Ευρώπη της κοινής λογικής», πρόκειται να ανακοινώσει μια συμμαχία με άλλα ακροδεξιά κόμματα, από τη Γερμανία ως τη Δανία και τη Φινλανδία.
Στην εκδήλωση στο Μιλάνο θα μιλήσουν ανάμεσα σε άλλα ο ηγέτης της Εναλλακτικής για τη Γερμανία (AfD) Jorg Meuthen, καθώς και εκπρόσωποι του Κόμματος του Λαού της Δανίας και του Κόμματος των Φινλανδών (του πρώην κόμματος των Αληθινών Φινλανδών).
Απόντες θα είναι εκπρόσωποι του Εθνικού Συναγερμού της Marine Le Pen και του αυστριακού κόμματος των Ελεύθερων, οι οπ οίοι όμως έχουν διαμηνύσει πως θα συνεργαστούν με τον Salvini.
«Θέλουμε να αλλάξουμε ριζοσπαστικά αυτή την Ευρώπη, με τον τρόπο που οδεύουμε να επιδείξουμε στην Ιταλία» υποστήριξε ο Salvini, ο οποίος έκανε λόγο για μια «διεθνή των εθνικιστών».
Ο Salvini θα παρουσιάσει τα σχέδιά του στον Τύπο στις 11:30 (ώρα Ελλάδας) σε πολυτελές ξενοδοχείο του Μιλάνου.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης