Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Όμιλος Grpoupama: Αύξηση 4% στην παραγωγή ασφαλίστρων - «Πονοκέφαλος» με το ελληνικό τμήμα

Όμιλος Grpoupama: Αύξηση 4% στην παραγωγή ασφαλίστρων - «Πονοκέφαλος» με το ελληνικό τμήμα
Το ενοποιημένο εισόδημα από ασφαλιστικές εργασίες της Groupama ανήλθε σε 14,3 δισ. ευρώ, αυξημένο κατά 4,0% σε σχέση με το 2017
Αυξημένα έσοδα από ασφάλιστρα ύψους 14,3 δις ευρώ αυξημένα κατά 4,0%, αλλά και σημαντική αύξηση των ασφαλίστρων σε ακίνητα και ατυχήματα (+ 2,7%), αλλά και στα συμβόλαια ζωής και υγείας (+ 5,3%), παρουσιάζει ο Όμιλος της Groupama Ασφαλιστικής.
Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για το 2018 από την εταιρία δείχνει τη συνεχιζόμενη αύξηση των ασφαλίστρων στη Γαλλία (+ 4,4%), αλλά και εκτός Γαλλίας (+ 1,6%), ενώ «πονοκέφαλο» εξακολουθεί να προκαλεί το Ελληνικό τμήμα το οποίο δεν έχει αποδώσει στοιχεία για το 2018.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και στην κατανομή ασφαλίστρων, όπου το ιταλικό κομμάτι της εταιρίας εμφανίζει μείωση στην παραγωγή κατά -1,5%, στα Βαλκανικά κράτη που επίσης δραστηριοποιείται, αντίστοιχα εμφανίζει αύξηση κατά 6,5% σε Ουγγαρία, Ρουμανία και Βουλγαρία.
Ο Όμιλος παρουσιάζει μεγάλη αύξηση του καθαρού εισοδήματος (+ 54%) στα 450 εκατ ευρώ, έσοδα οικονομικού αποτελέσματος ύψους 298 εκατ ευρώ, ως κεφαλαιακά κέρδη μετά την πώληση του κτιρίου Window στο La Défense.
Η φερεγγυότητας ανέβηκε στο 2167%, με τα ίδια κεφάλαια να φτάνουν στα 8,9 δις ευρώ.
Ο Jean-Yves Dagès, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Groupama Assurances Mutuelles, σημείωσε ότι «έχουμε καταγράψει αύξηση 4% στα έσοδα από ασφάλιστρα που πιστοποιούν τη ζωτικότητα του Ομίλου και των εμπορικών δικτύων».
Οι συνδυασμένες οικονομικές καταστάσεις του Ομίλου περιλαμβάνουν όλες τις δραστηριότητες του Ομίλου στο σύνολό του (δηλ. της δραστηριότητας των περιφερειακών αλληλασφαλιστικών εταιρειών και των θυγατρικών που ενοποιούνται στο πλαίσιο του Groupama Assurances Mutuelles).
Το ενοποιημένο εισόδημα από ασφαλιστικές εργασίες της Groupama ανήλθε σε 14,3 δισ. ευρώ, αυξημένο κατά 4,0% σε σχέση με το 2017.
Στον τομέα της ασφάλισης περιουσιακών στοιχείων και ατυχημάτων παρουσιάζεται αύξηση κατά 2,7%, όπου ο Όμιλος δημιούργησε έσοδα από ασφάλιστρα ύψους 7,4 δις ευρώ, ενώ η αντίστοιχη αύξηση στα προγράμματα ζωή και την υγεία ανήλθε στο 5,3%, και τα έσοδα σε 6,7 δισ. ευρώ.
Ο Όμιλος είναι παρών σε 9 χώρες σε όλο τον κόσμο, κυρίως στην Ευρώπη. Έχει ανάπτυξη στην Κίνα, μια χώρα στην οποία κατέχει τη δεύτερη θέση μεταξύ των ξένων ασφαλιστικών εταιριών.

Αντώνης Βασιλόπουλος
antonpaper@yahoo.com

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης