Διεθνή

Σε υψηλό άνω της μιας εβδομάδας ο χρυσός - Άνοδος 0,5% στα 1.301,90 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Σε υψηλό άνω της μιας εβδομάδας ο χρυσός - Άνοδος 0,5% στα 1.301,90 δολ. ανά ουγγιά
Η τιμή του χρυσού παραδόσεως Ιουνίου έκλεισε με άνοδο 0,5% ή 6,3 δολ., στα 1.301,90 δολ. ανά ουγγιά
Με σημαντικά κέρδη έκλεισε σήμερα (8/4/2019) ο χρυσός, ανερχόμενος μάλιστα σε υψηλό 1,5 εβδομάδας, καθώς βρήκε στήριξη στην αποδυνάμωση του δολαρίου.
Πιέσεις στο δολάριο άσκησαν ορισμένα αρνητικά στοιχεία για την αμερικανική οικονομία.
Ειδικότερα, σημερινά στοιχεία έδειξαν ότι οι εργοστασιακές παραγγελίες κατέγραψαν πτώση 0,5% τον Φεβρουάριο του 2019, κυρίως λόγω μιας πτώσης στις παραγγελίες μηχανημάτων, υπολογιστών και ηλεκτρονικών προϊόντων, σε μια νέα ένδειξη επιβράδυνσης του μεταποιητικού κλάδου.
Την ίδια ώρα, τα στοιχεία για τον Ιανουάριο υποβαθμίστηκαν, δείχνοντας ότι οι παραγγελίες παρέμειναν αμετάβλητες, αντί της αύξησης 0,1% που είχαν δείξει τα αρχικά στοιχεία.
Η τιμή του χρυσού παραδόσεως Ιουνίου έκλεισε σήμερα με άνοδο 0,5% ή 6,3 δολ., στα 1.301,90 δολ. ανά ουγγιά,
Την ίδια ώρα, ο δείκτης δολαρίου -που παρακολουθεί το αμερικανικό νόμισμα έναντι ενός καλαθιού έξι σημαντικών νομισμάτων- υποχωρεί κατά 0,4% στις 97,1 μονάδες.
Το ευρώ ενισχύεται κατά 0,4% έναντι του δολαρίου, στο 1,126 δολ., ενώ η στερλίνα καταγράφει άνοδο 0,2% έναντι του αμερικανικού νομίσματος, στο 1,307 δολ.
Σημειώνεται ότι η πτώση του δολαρίου τείνει να προσφέρει ώθηση στα εμπορεύματα που συνδέονται με το νόμισμα, όπως ο χρυσός, καθώς καθιστά φθηνότερη την αγορά τους από κατόχους άλλων νομισμάτων.
Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα ο χρυσός κατέγραψε απώλειες 0,2%.
Εν τω μεταξύ, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος αυτή την εβδομάδα θα βρεθούν και τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), που αναμένεται να ανακοινωθούν την Τετάρτη, με τους επενδυτές να αναμένεται να προσπαθήσουν να αναζητήσουν ενδείξεις για την αμερικανική οικονομία.
Υπενθυμίζεται ότι στην τελευταία συνεδρίασή της, η Fed αποφάσισε να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια, ενώ άφησε να εννοηθεί ότι θα απέχει από περαιτέρω αυξήσεις κατά τη διάρκεια του 2019.
Στο επίκεντρο παραμένουν, εν τω μεταξύ, οι εμπορικές διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε Ουάσιγκτον και Πεκίνο.
Ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου, Larry Kudlow, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι οι Αμερικανοί και Κινέζοι διαπραγματευτές θα συνεχίσουν τις συνομιλίες τους αυτή την βδομάδα με τηλεδιάσκεψη, καθώς προσπαθούν να καταλήξουν σε συμφωνία για την επίλυση ενός εμπορικού πολέμου που μετρά ήδη εννέα μήνες.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης