Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακές απώλειες καταγράφει ο χρυσός ενόψει Fed - Στο -0,06% και τα 1.307,45 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Οριακές απώλειες καταγράφει ο χρυσός ενόψει Fed - Στο -0,06% και τα 1.307,45 δολ. ανά ουγγιά
Η προσοχή των επενδυτών στρέφεται πλέον στα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της Federal Reserve
Οριακή πτώση καταγράφει σήμερα Τετάρτη (10/4) ο χρυσός, στον απόηχο της υποβάθμισης που πραγματοποίησε το Διεθνές Νομισματικό Ταμεία για τις προοπτικές ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας το τρέχον έτος.
Ειδικότερα, η τιμή συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Μαΐου 2019 υποχωρεί κατά -0,06% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 1.307,45 δολ. ανά ουγγιά, παραμένοντας πάνω από τη ζώνη των 1.300 δολαρίων.
Χθες (9/4) το ΔΝΤ δήλωσε ότι η παγκόσμια οικονομία θα αναπτυχθεί κατά 3,3% το 2019, έναντι 3,5% των εκτιμήσεων που είχε δημοσιεύσει τον περασμένο Ιανουάριο.
Σύμφωνα με το ΔΝΤ, η αβεβαιότητα που σχετίζεται με το εμπόριο και οι ανησυχίες για κλιμάκωση των εμπορικών εντάσεων θα μπορούσαν να περιορίσουν το επενδυτικό κλίμα, και να οδηγήσουν σε επιβράδυνση της παραγωγικότητας, ενώ παράλληλα αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη υποβάθμιση που σημειώθηκε τους τελευταίους έξι μήνες.
Πλέον, η προσοχή των επενδυτών στρέφεται στα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της Federal Reserve, η οποία πραγματοποιήθηκε τον περασμένο μήνα, καθώς η αγορά αναζητάει περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τη μελλοντική νομισματική πολιτική της τράπεζας.
Μεταξύ άλλων, οι επενδυτές αναζητούν από τη Federal Reserve περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις προοπτικές της τράπεζας απέναντι στους πιθανούς κινδύνους από το εξωτερικό και τη γενικότερη εικόνα της αμερικανικής οικονομίας.
Σημειώνεται ότι τις προηγούμενες ημέρας, ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump δήλωσε ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ πρέπει να μειώσει τα επιτόκιά της ώστε να αντιμετωπίσει την επιβράδυνση της αμερικανικής οικονομίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης