Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Υποχώρησε κατά -0,2% η βιομηχανική παραγωγή, σε μηνιαία βάση, τον Φεβρουάριο του 2019

Ευρωζώνη: Υποχώρησε κατά -0,2% η βιομηχανική παραγωγή, σε μηνιαία βάση, τον Φεβρουάριο του 2019
Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, η βιομηχανική παραγωγή υποχώρησε κατά -0,3%
Οριακή πτώση σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή στην Ευρωζώνη για τον Φεβρουάριο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (12/4) στοιχεία της Eurostat, τα οποία ωστόσο αποδείχθηκαν καλύτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, η βιομηχανική παραγωγή της ενιαίας νομισματικής ένωσης σημείωσε πτώση της τάξεως του -0,2% έναντι σημαντικής ανόδου +1,9% τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές πρέβλεπαν ότι η πτώση θα διαμορφωθεί στο -0,5%.
Παράλληλα, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, η βιομηχανική παραγωγή της Ευρωζώνης υποχώρησε κατά -0,3%, έναντι πτώσης -0,7% τον Ιανουάριο του 2019 και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο -0,9%.
Όσον αφορά το σύνολο των 28 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η βιομηχανική παραγωγή παρέμεινε αμετάβλητη σε μηνιαία βάση, ενώ σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους σημειώθηκε άνοδος της τάξεως του +0,3%.
Σύμφωνα με τα στοχεία της Eurostat, η μεγαλύτερη μηνιαία πτώση στην Ευρωζώνη καταγράφηκε στον τομέα της ενέργειας, και συγκεκριμένα στο -3%, ενώ η παραγωγή στους τομείς κεφαλιουχικών αγαθών και διαρκών καταναλωτικών αγαθών υποχώρησε κατά -0,4%.
Η παραγωγή στον τομέα ενδιάμεσων αγαθών κατέγραψε πτώση της τάξεως του -0,1%, ενώ αντίθετα η παραγωγή μη διαρκών καταναλωτικών αγαθών αυξήθηκε κατά +0,9%.
Μεταξύ των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η μεγαλύτερη μηνιαία πτώση σημειώθηκε στη Λιθουανία (-4,7%), την Ελλάδα (-2,7%) και την Κροατία (-2,3%) ενώ στον αντίποδα τα μεγαλύτερα ποσοστά ανόδου καταγράφηκαν στη Βουλγαρία (+1,5%) και την Πολωνία (+1,7%).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης