Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τζανακόπουλος: ΝΔ και ΚΙΝΑΛ άλλαξαν τροπάρι για τη Novartis - Από τη σκευωρία στην παραγραφή

Τζανακόπουλος: ΝΔ και ΚΙΝΑΛ άλλαξαν τροπάρι για τη Novartis - Από τη σκευωρία στην παραγραφή
Επίθεση Τζανακόπουλου σε ΝΔ και ΚΙΝΑΛ για την υπόθεση Novartis
Η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ άλλαξαν την υπερασπιστική γραμμή, σε ότι αφορά το σκάνδαλο Novartis, από τη «σκευωρία» στην «παραγραφή», κι αυτό δείχνει τον πανικό και την αγωνία τους, δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι προσπαθεί ευθέως να παρέμβει στο έργο της Δικαιοσύνης, σχολίασε τις δηλώσεις του Χαράλαμπου Αθανασίου και του Ευάγγελου Βενιζέλου και καταλόγισε «υποκρισία» και «ιδιοκτησιακή αντίληψη» στη Νέα Δημοκρατία και το Κίνημα Αλλαγής.
«Τόσο ο κ. Βενιζέλος όσο και ο κ. Αθανασίου και ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης, τις τελευταίες μέρες έχουν αλλάξει το πολιτικό τροπάρι.
Από εκεί που μιλούσαν για μία "σκευωρία", πράγμα που είναι βαθύτατα προσβλητικό όχι για την κυβέρνηση, αλλά για την ίδια τη λειτουργία της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης, επειδή, ακριβώς, βλέπουν ότι η υπόθεση προχωράει και υπάρχουν στοιχεία τα οποία δημιουργούν αρκετά μεγάλα προβλήματα και εγείρουν τεράστια ερωτηματικά, έχει αλλάξει πολιτική η υπερασπιστική τους τακτική και πλέον μιλούν καθαρά για "παραγραφή"», τόνισε ο κ. Τζανακόπουλος στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105,5».
«Νομίζω ότι αυτό σε πολύ μεγάλο βαθμό είναι ενδεικτικό ενός πανικού, της τεράστιας αγωνίας τους μπροστά στις αποκαλύψεις και μπροστά σε όλα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας, σε σχέση με το σκάνδαλο Novartis», είπε και συνέχισε:
«Είναι απολύτως εύγλωττο το γεγονός ότι πλέον μιλούν για "παραγραφή", μας λένε ότι η δωροδοκία είναι ένα έγκλημα το οποίο τελείται κατά την άσκηση των καθηκόντων του υπουργού, πράγμα το οποίο έχει επικριθεί και στη νομική θεωρία.
Με αυτού του είδους τις παρεμβάσεις που γίνονται από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης βλέπουμε ότι επιχειρείται ένας εκφοβισμός, ένα καναλιζάρισμα της δικαστικής έρευνας και νομίζω ότι αυτό αποτελεί τη μεγάλη στροφή.
Δηλαδή, η προσπάθεια που γίνεται από την αξιωματική αντιπολίτευση να παρέμβει ευθέως στο έργο της Δικαιοσύνης, υβρίζοντας δικαστές, υβρίζοντας μάρτυρες, απειλώντας».
Σε ερώτηση για τα περί «εσχάτης προδοσίας» που είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σχολίασε: «Εσχάτη προδοσία επειδή η κυβέρνηση, το Κοινοβούλιο και η Δικαιοσύνη κάνουν αυτό το οποίο οφείλουν να κάνουν;
Τι έπρεπε να κάνει η κυβέρνηση;
Να κάνει ότι έκαναν τα παλιά καθεστώτα, να τη θάψει στα συρτάρια;
Αν ο κ. Βενιζέλος νομίζει ότι ο οποιοσδήποτε τον ελέγχει, είτε αυτόν είτε άλλους πολιτικούς του παλιού καθεστώτος, τελεί εσχάτη προδοσία, εγώ το μόνο που έχω να πω είναι ότι αυτές οι απόψεις έχουν εκφραστεί και από άλλους στο παρελθόν, από τσάρους, από αυτοκράτορες, από βασιλιάδες και άλλες δημοκρατικές δυνάμεις.
Τι αντίληψη είναι αυτή;
Οποιοσδήποτε αγγίζει το παλιό πολιτικό καθεστώς, είτε πολιτικά είτε στο πλαίσιο μιας ποινικής διερεύνησης, τελεί εσχάτη προδοσία.
Αυτά είναι απίστευτα πράγματα να ακούγονται μέσα σε μια Δημοκρατία.
Είναι αριστοκρατικές αντιλήψεις οι οποίες αναδεικνύουν ακριβώς και αυτή την ιδιοκτησιακή αντίληψη που είχαν και το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ και το πολιτικό προσωπικό τους σε σχέση με τον τρόπο με τον οποίο έχουν δυνατότητα να κινούνται μέσα στους θεσμούς και να κυβερνούν αυτοί τη χώρα.
Και τελικά την οδήγησαν στη χρεοκοπία τη χώρα. Νομίζω ότι είναι απαράδεκτα πράγματα αυτά που ακούγονται στις τελευταίες μέρες».
Ακολούθως, ο κ. Τζανακόπουλος καταλόγισε «υποκρισία» στη ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ, λέγοντας ότι, ενώ είχαν συμφωνήσει ότι είναι προβληματικό το άρθρο 86 του Συντάγματος, τώρα, «κρύβονται» πίσω από τις κατάπτυστες διατάξεις του περί ατιμωρησίας υπουργών.
Σε ερώτηση σχετικά με τον πρώην υπουργό Υγείας του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Λοβέρδο, και το ότι δεν έχουν βρεθεί κινήσεις λογαριασμών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι δεν θα αναφερθεί στην ουσία της υπόθεσης, δεν πρόκειται να καταδικάσει κανέναν, ούτε να προεξοφλήσει την ενοχή οποιουδήποτε πολιτικού αναφέρεται στις δικογραφίες και σημείωσε: «Η δωροδοκία, τουλάχιστον με βάση την ερμηνεία την οποία κάνει και η εισαγγελική αρχή, δεν είναι κατά την άσκηση των καθηκόντων του υπουργού, αλλά απλώς και μόνο επ΄ ευκαιρία.
Επομένως, είναι αρμοδιότητα της εισαγγελίας και δεν έχει παραγραφεί το αδίκημα».
Ως προς το ότι δεν υπάρχουν κινήσεις σε λογαριασμούς, παρατήρησε πως αυτό δεν σημαίνει ότι ο κάθε φορά δικαστής δεν έχει τη δυνατότητα να αξιολογεί στο σύνολό τους τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του για να καταλήξει στην απόφασή του.

«Η σημερινή κυβέρνηση δημιούργησε μια εντελώς διαφορετική κατάσταση στην οικονομία»

«Η εξέλιξη με το δεκαετές ομόλογο που έφτασε στο ιστορικό χαμηλό του από το 1997, δείχνει ότι έχει αποκατασταθεί πλήρως η εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία. Το ελληνικό χρέος είναι πλέον βιώσιμο, αυτό δεν το αμφισβητεί κανένας και οι επενδυτές εμπιστεύονται πλέον την Ελλάδα με έναν τρόπο που δεν το είχαν κάνει ποτέ στο παρελθόν», επισήμανε ο κ. Τζανακόπουλος.
«Η σημερινή κυβέρνηση, ενώ πήρε μια χώρα υπό κατάρρευση το 2015, έχει καταφέρει σήμερα να δημιουργήσει μια εντελώς διαφορετική εικόνα, μια εντελώς διαφορετική κατάσταση σε ό,τι αφορά στην ελληνική οικονομία», είπε χαρακτηριστικά και σημείωσε πως αυτός είναι και ο λόγος που πλέον η ΝΔ «έχει πάρει διαζύγιο» από την προγραμματική αντιπαράθεση στο πεδίο της οικονομίας.

 Για τη συνάντηση Κουρουμπλή-Αμβρόσιου
 
Σε ερώτηση για τη συνάντηση του Παναγιώτη Κουρουμπλή με τον μητροπολίτη Αμβρόσιο, που ο ίδιος ο πρώην υπουργός είπε ότι ήταν «τυχαία», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε: «Νομίζω ότι ήταν ατυχές. Ο κ. Αμβρόσιος είναι ένας ιεράρχης ο οποίος έχει προβεί σε απαράδεκτες δηλώσεις και κινήσεις κατά το παρελθόν.
Νομίζω, όμως, ότι ο κ. Κουρουμπλής έχει δώσει τις εξηγήσεις του. Νομίζω, πάντως, δεν χαρακτηρίζει αν θέλετε ούτε την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ ούτε του κ. Κουρουμπλή η συγκεκριμένη κίνηση.
Ο κ. Αμβρόσιος έχει απόψεις απαράδεκτες, έχει απόψεις καταδικασμένες από τη μεγάλη πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας και νομίζω ότι αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης