Ζαχαριάδης: Παγκοσμίων διαστάσεων το σκάνδαλο Novartis – Έχει προκαλέσει μεγάλη ζημιά στο Δημόσιο και στα Ταμεία

Ζαχαριάδης: Παγκοσμίων διαστάσεων το σκάνδαλο Novartis – Έχει προκαλέσει μεγάλη ζημιά στο Δημόσιο και στα Ταμεία
Ανεξάρτητα αν η Δικαιοσύνη θα πει ότι ο «Χ» πολιτικός είναι μπλεγμένος ή όχι υποστήριξε ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ
Την θέση ότι το σκάνδαλο Novartis είναι παγκοσμίων διαστάσεων ανεξάρτητα από το εάν η Δικαιοσύνη θα πει ότι ο «Χ» πολιτικός είναι μπλεγμένος ή όχι διατύπωσε ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Κ. Ζαχαριάδης.
«Μιλάμε για ένα παγκοσμίων διαστάσεων σκάνδαλο το οποίο έχει προκαλέσει μεγάλη ζημιά στο ελληνικό Δημόσιο και τα ασφαλιστικά Ταμεία, ανεξάρτητα αν θα πει η Δικαιοσύνη ότι ο 'Χ' πολιτικός είναι μπλεγμένος ή όχι.
Μιλάμε για διεθνές σκάνδαλο, το ψάχνει το FBI.
Μία δωροδοκία που μπορεί να είναι 1 ευρώ, 10 ευρώ, 200.000 ευρώ μπορεί να προκαλέσει ντόμινο.
Υπάρχει ένα έγγραφο το οποίο είναι μέσα στη δικογραφία, το οποίο νομίζω έχει εμφανιστεί και στη δημοσιότητα, και λέει το FBI ότι χειραγωγούσαν την πολιτική ηγεσία εκείνης της περιόδου.
Εάν κάποιοι είναι κλέφτες, εάν είναι λαμόγια, εάν τα φάγανε, δεν θα τους πιάσουν;…
Η Ένωση των Εισαγγελέων λέει ότι γίνονται επιθέσεις, ότι γίνονται παρεμβάσεις, ότι γίνονται νουθεσίες, ότι γίνονται προτροπές» είπε μιλώντας στο Real Fm ο κ.Ζαχαριάδης, ο οποίος κατηγόρησε τη ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ ότι δεν θέλουν τέτοιου είδους αδικήματα να μπορούν να ελέγχονται και αναδρομικά.
«Εγώ χθες κατάλαβα γιατί δεν ψήφισαν την ερμηνευτική δήλωση του άρθρου 86 που φέραμε στη Βουλή, ενώ ψήφισαν το άρθρο 86, διότι δεν θέλουν τέτοιου είδους αδικήματα να μπορούν να ελέγχονται και αναδρομικά.
Διότι έχουν συνδέσει τη μέχρι τώρα διαδρομή τους με ένα νομικό πλαίσιο πολιτικής ατιμωρησίας των πολιτικών προσώπων.
Εμείς δεν είπαμε ότι όλοι στο ΠΑΣΟΚ και στη ΝΔ είναι κλέφτες, διαπλεκόμενοι, λωποδύτες, αυτό είναι σκανδαλολογία.
Σκανδαλολογία κάνει το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, εμείς λέμε αυτό είναι ένα σκάνδαλο» είπε ο κ.Ζαχαριάδης, ο οποίος ερωτηθείς για τη συνάντηση Κουρουμπλή – Αμβρόσιου, τόνισε ότι ο κ.Κουρουμπλής τοποθετήθηκε.
«Εγώ δεν είμαι ένας άνθρωπος ο οποίος θα βγει δημόσια να κάνει νουθεσίες στον Παναγιώτη.
Είναι γνωστή και κατατεθειμένη η αντίθεση μας με τον συγκεκριμένο ιεράρχη, με τον τρόπο με τον οποίο παρεμβαίνει στα πολιτικά και τον σκληρό λόγο και πολλές φορές διχαστικό που διατυπώνει σε αυτά τα ζητήματα.
Από εκεί και πέρα, γνωρίζουν όλοι την πολιτική τοποθέτηση του κόμματος μας, του χώρου μας.
Νομίζω ότι πολύ σημαντικότερο θέμα είναι το γεγονός ότι η χώρα μπορεί να δανειστεί το δεκαετές ομόλογο με κάτω από 3,5%, παρά με το εάν ανάρτησε στο instagram του ο Παναγιώτης Κουρουμπλής μία φωτογραφία με τον συγκεκριμένο μητροπολίτη» τόνισε ο κ.Ζαχαριάδης.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS